Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rister på hodet av Martins Oslo-brannfakkel

Om Vålerenga og Lyn.

HAR EN FORTID I LYN: Drillo var Lyn-trener på 80-tallet, og synes det vil være veldig trist for klubben og norsk fotball om det skulle ende med konkurs. Han er helt uenig i at det ikke er plass til to topplag i Oslo, slik Martin Andresen hevder. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
HAR EN FORTID I LYN: Drillo var Lyn-trener på 80-tallet, og synes det vil være veldig trist for klubben og norsk fotball om det skulle ende med konkurs. Han er helt uenig i at det ikke er plass til to topplag i Oslo, slik Martin Andresen hevder. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet.no): - Når Lyn har 2000 tilskuere, og vi har over 10 000, så ser du at det ikke er nok interesse og lidenskap for at det skal være to lag her, lød brannfakkelen fra Martin Andresen til TV 2 foran byderbyet forrige helg.

Ikke uventet møtte VIF-treneren motbør fra flere i Lyn-leiren, og nå også fra Egil «Drillo» Olsen.

- Naturligvis plass til to

Landslagssjefen trengte i hvert fall ikke lang betenkningstid da han i dag ble spurt om han var enig i at Oslo bare var stort nok for ett topplag.

- Det er jeg uenig i. Da jeg spilte fotball selv var det fire toppklubber her i Oslo. Nå er det bare to toppklubber, og det er det naturligvis plass til, sier Drillo.

I løpet av det neste døgnet kan det tallet være halvert. Om Lyn ikke har greid å hente inn 17 millioner kroner innen sin selvpålagte frist, går klubben til skifteretten. Om konkursen skulle bli et faktum får det alvorlige konsekvenser for flere lag i Tippeligaen - som i så fall mister poengene de har tatt mot Lyn denne sesongen.

Drillo liker situasjonen svært dårlig.

- Det vil være skikkelig trist for både Lyn og norsk fotball om det skulle ende slik.

- Burde NFF, som Lyns viktigste kreditor, godtatt en akkord?

- Det har jeg ikke satt meg nok inn i til å uttale meg om, sier Drillo til Dagbladet.

Rykket opp med Lyn

Landslagssjefen har selv en trenerfortid i Lyn, og var der i perioden 1985-89. Men han går ikke med på at Lyn dermed har en stor plass i hjertet hans.

- Det vil være å dra det langt. Jeg har vært i mange klubber, og har hjertet litt i Lyn, Vålerenga og Østsida, som tross alt er moderklubben. I går var jeg og så Kjelsås mot Tromsø 2, der Kjelsås tok en viktig seier. Jeg synes det er spennende, for Stig (Mathiesen, Kjelsås-trener, journ.anm.) har en ekstrem måte å spille på, sier Drillo.

Selv tok han Lyn opp fra nivå tre til nivå to, før han nesten fikk dem helt opp i eliten det påfølgende året.

- Jeg startet i 3. divisjon. Det var en artig periode, og vi spilte opprykkskamp mot Bjørkelangen. Vi måtte ha uavgjort for å rykke opp. Det endte 0-0. De hadde ikke mange målsjanser, mimrer Drillo.

- Så spilte vi kvalik om å rykke opp til øverste nivå året etter. Vi møtte HamKam og Djerv 1919. Den første kampen endte 2-2, men så tapte vi 0-1 for Djerv.

ÉN BY, ETT LAG: Martin Andresen vil helst ha Vålerenga som byens eneste eliteserielag. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
ÉN BY, ETT LAG: Martin Andresen vil helst ha Vålerenga som byens eneste eliteserielag. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling