Semifinale Europa League:

Ristet av seg sjokket og kjørte over Roma

Manchester United fikk en skikkelig kalddusj før pause, så snudde Ole Gunnar Solskjærs menn kampen med fem mål(!) etter hvilen.

KAMPENS SPILLER: Edinson Cavani scoret to mål i andre omgang. Foto: Jon Super/AP/NTB
KAMPENS SPILLER: Edinson Cavani scoret to mål i andre omgang. Foto: Jon Super/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United - Roma 6-2 (1-2)

Ole Gunnar Solskjær har gode minner som spiller mot Roma, men som United-manager i semifinaler henger det er spøkelse over nordmannen - som aldri har ledet klubben i en finale på fire semifinaleforsøk.

Det spøkelset virker dødt og begravet.

Solskjær mønstret et erfarent mannskap i Europa League mot Roma, og valgte rutine framfor ungdommelig pågangsmot på topp, med Edinson Cavani framfor Mason Greenwood.

Det så veldig lyst ut for Solskjær og co. i starten av kampen, med en tidlig ledelse. Så snudde kampbildet fullstendig etter baklengs på straffespark og svakt forsvarsspill.

- Jeg syns vi begynner veldig bra. Det første målet er et fantastisk mål. Så har vi to juniorfeil, du kan ikke gi bort to sånne feil i en semifinale i Europacupen, sier Solskjær til TV 2.

- Vi gjorde to feil og slapp inn to mål. Da vi slapp inn det andre målet var vi litt overalt, sier Pogba til BT Sport, før han legger til at det «ikke er over» ...

- Vi er bare halvveis, men vi har en kjempegod posisjon. Vi har vanligvis vært gode på bortebane, og vi skal være forberedt til den kampen, sier Solskjær.

Europa League - semifinale første kamp:

Manchester United - Roma 6-2 (1-2)

MÅL: Fernandes (9), (71), Cavani (49), (64), Pogba (75), Greenwood (86) - Pellegrini (15), Dzeko (34).

Roma skapte knapt noe som helst, men gikk likevel til pause med en sterk ledelse. Den beholdt ikke laget lenge, for før halvspilt i andre omgang var kampen snudd etter to scoringer av målsniken Edinson Cavani.

Solskjær hadde en pauseprat som virket.

- Du må si ifra, at det der holder ikke, at vi må springe mer, at vi må springe fortere, vi må få tak i ballen i bedre posisjoner oftere. I første omgang virket det som returløpene var sånn: «OK, vi må?». Men det ble gitt klar beskjed om at vi er bedre når vi springer fortere, sier Solskjær.

Og nå rant målene inn. Bruno Fernandes scoret sitt andre mål for kvelden på straffespark, før Pogba la på til 5-2 med en presis heading og innbytter Greenwood satte inn 6-2.

- Du tror nesten ikke det du ser. Forsvarsspillet er så makabert, jeg finner nesten ikke ord, sa TV 2-kommentator Nils Johan Semb på direkten.

- Det er vanskelig å forklare hvordan det samme laget gjorde det så bra i første omgang og deretter en slik andreomgang, sier Roma-manager Paulo Fonseca.

Klassemål og straffe

Hjemmelaget fikk en drømmestart på Old Trafford, med scoring før det var spilt ti minutter. Paul Pogba var arkitekten bak angrepet, som endte med at Bruno Fernandes lobbet inn ledelsen på vakkert vis. Portugiserens 25. scoring for sesongen.

- Det gjøres med en overlegenhet. Det er så klasse det som gjøres i det angrepet der, sa Semb.

Det tok ikke lang tid før Roma slo tilbake - etter at de fikk servert et straffespark. Paul Pogba sklitaklet i egen boks og fikk ballen i armen, som var i en unaturlig posisjon. United-spillerne protesterte mot dommertrioen, uten å bli hørt.

Lorenzo Pellegrini var sikker fra krittmerket, og hamret inn utlikningen.

- Jeg hater denne regelen - jeg føler med Pogba fordi han forsøker å blokkere. I gamle dager ville det ikke blitt gitt, men i dag er det straffespark, sa BBC-ekspert Neil Lennon.

HANDS: Pogba pådrar seg straffespark i denne situasjonen. Foto: Phil Noble/Reuters/NTB
HANDS: Pogba pådrar seg straffespark i denne situasjonen. Foto: Phil Noble/Reuters/NTB Vis mer

Det hører med til historien at fire av de siste seks straffesparkene United har fått imot seg på hjemmebane, har blitt laget av nettopp Pogba.

- Jeg må slutte å takle, for jeg vet ikke hvordan jeg takler, det er problemet mitt. Jeg må øve mer. Jeg har vært uheldig ved å lage mange starffer denne sesongen, sier Pogba.

Roma ble tvunget til å gjøre to endringer før halvtimen spilt på grunn av skader, deriblant på keeperplass. Før hvilen måtte en tredje spiller ut med skade. Det hindret ikke italieneren i å snu kampen før pause.

Tidligere United-spiller Henrikh Mkhitaryan slo en tunnelpasning til Pellegrini, som kikket opp og fant Edin Dzeko i boksen. Spissen fikk en enkel jobb med å sette inn ledermålet.

Skuddstatistikken viste 8-2 i avslutninger til hvilen.

- Det er smått sensasjonelt, mente Øyvind Alsaker om at Roma gikk til pause med ledelse.

1-2: Edin Dzeko setter inn ledelse til Roma før hvilen. Foto: Jon Super/AP/NTB
1-2: Edin Dzeko setter inn ledelse til Roma før hvilen. Foto: Jon Super/AP/NTB Vis mer

Tidlig utlikning

Fire minutter etter pause slo United nådeløst tilbake. United kontret og kom tre mot to, da Fernandes spilte ballen til en umarkert Cavani. På første touch dunket han ballen i vinkelen fra 12 meter.

En perlescoring.

Samme mann dukket opp på fem meter og satte inn en keeperretur, etter at Aaron Wan-Bissaka avsluttet fra høyrekanten. Kampen var snudd igjen.

SCORET TO: Edinson Cavani. Foto: Paul ELLIS / AFP / NTB
SCORET TO: Edinson Cavani. Foto: Paul ELLIS / AFP / NTB Vis mer

Det var mange som reagerte noen minutter seinere da Chris Smalling la Cavani i bakken etter at ballen allerede var spilt, men regelen sier at det likevel kan dømmes. Dommeren pekte på krittmerket igjen, og Fernandes var sikker som den berømte banken.

Paul Pogba ville også være med på leken, og stanget inn 5-2 snaut kvarteret før slutt. Like før slutt la Mason Greenwood på til 6-2 med en fin avslutning.

Roma raknet fullstendig - Manchester United er på vei til finale.

Returoppgjøret spilles 6. mai.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer