Rita fortsatt en av gutta

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Jevnaker-Vannøy/Ringvassøy 4-2. Under Norway Cup for ti år siden skrev Dagbladet om Rita fra Vannøy/Ringvassøy som var en av gutta. Hun spiller fortsatt på laget.

Det er selvfølgelig ikke den samme jenta. Rita som Dagbladet skrev om for ti år siden, heter Rydningen til etternavn og spiller for Fløya i førstedivisjon. Rita, som spiller på 16-års-laget til Vannøy/Ringvassøy i år, heter Pettersen til etternavn. Likheten er at begge er en av gutta. Rita Pettersen er ei av to jenter på laget fra Nord-Troms og har spilt fra start i de to kampene laget har spilt til nå. Det er nemlig ikke så mange av guttene som matcher Rita på høyrebacken. Dessuten benekter trener Jostein Stefanussen at Rita får spille fordi hun er jente:

- Nei, Rita matcher guttene i ett og alt. Hun starter utelukkende fordi hun er god nok!

På gråten

I gårsdagens kamp mot Jevnaker ble venstrevingen deres litt for kjapp for Rita Pettersen. Derfor ble hun byttet ut etterførste omgang. Jenta fra Nord-Troms hang ikke med hodet av den grunn, men var lei seg fordi laget tapte.

- Hvis vi hadde vunnet i dag, hadde vi gått videre. Vi hadde en god mulighet da det stod 2- 2, men så tapte vi likevel. Jeg begynte nesten å gråte, sier Rita.

Den 16 år gamle jenta har spilt fotball siden hun var 12 år. Nå trener hun to ganger i uka med laget, og fire ganger egentrening i uka. Hun har ikke noe spesielt mål med fotballen:

- Jeg spiller fordi jeg synes det er moro. Det hadde selvfølgelig vært artig å komme på landslaget, men det tenker jeg ikke på.

Ikke jentelag

På Vannøy og Ringvassøy er det ikke jentelag. Rita spilte på jentelag da hun var yngre, men nå er det ikke nok jenter til å danne lag. Derfor spiller Rita med guttene nå. Det synes hun stort sett er artig:

- Det er moro å spille med guttene fordi det er mer tempo og mer presise pasninger. Det som er vanskelig, er at guttene ofte er kjappere og tøffere i taklingene, sier 16-åringen fra Vannøy nord for Tromsø.

DEPPER MED GUTTA: Rita Pettersen spiller på Vannøy/Ringvassøys gutter 16-årslag. I går tapte de mot Jevnaker.