Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riva Del Sole er Norges nye internasjonale stjerne

Denne herlige norske hoppa er vår nye store travstjerne. Hun lekte med gode franske hopper på deres egen hjemmebane på deres egen store Prix d\'Amerique-dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Superhoppa og trener og kusk Tom Horpestad bor i Sverige. Men begge er så norske som noen. Riva Del Sole er etter vår tidligere storstjerne Gentle Star.

Nå får Jetstile gå i venteboksen etter fiaskoene på Vincennes. Den andre norske hesten som har forsøkt seg i vintermeetinget, leverte sitt verste løp i Prix De Louxemborg lørdag.

Nå dreier alt seg om Riva Del Sole. Hun valset opp med konkurrentene i Prix de Helen Johansson. Det er et rent hoppeløp til ære for den eneste kvinnelige kusken som noen sinne har vunnet storløpet Prix d\'Amerique.

-Jeg har aldri opplevet en slik stemning som det er på denne stordagen her i Paris. Jeg var litt usikker på, om jeg skulle sitte i føringen som sist, da vi også vant. Men ingen kom opp og ga oss kamp om føringen, fortalte Tom Horpestad etter den store triumfen til Rikstoto Direkte. 

Riva Del Sole åpnet på 1.10 den første halve kilometeren. Deretter holdt hun et godt tempo og kom i mål på 1.12,2.

Seieren var  verdt 40.000 euro.

-Nå blir hun i Frankrike i hele vinter. Det er flere spennende oppgaver som venter henne, sa Horpestad etter at jubelen hadde lagt seg litt.

DEN NYE SUPERHOPPA. Riva Del Sole er et norsk mareritt for franske merrer. Hun bare reiser fra dem. Og det skal hun fortsette med i vinter. Foto: HESTEGUIDEN.COM
DEN NYE SUPERHOPPA. Riva Del Sole er et norsk mareritt for franske merrer. Hun bare reiser fra dem. Og det skal hun fortsette med i vinter. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer
EKTE FRANSK GLIS. Tom Horpestad har all grunn til å smile bredt etter en ny triumf på Vincennes.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!