NM i terrengløp 2019

Rival raser etter Johaug-gullet

NM i terrengløp ble flyttet to timer. - Ganske bortkasta, sier motbakkeløper Eli Anne Dvergsdal.

LØPER: Eli Anne Dvergsdal trener hardt for å stadig bli bedre både på motbakkeløp, 5000-meter, 10.000-meter og fjellmaraton. I juni i år vant hun sitt første fjellmaraton, også det første hun noensinne har deltatt i. Her fra 10.000 meter under NM på Hamar. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
LØPER: Eli Anne Dvergsdal trener hardt for å stadig bli bedre både på motbakkeløp, 5000-meter, 10.000-meter og fjellmaraton. I juni i år vant hun sitt første fjellmaraton, også det første hun noensinne har deltatt i. Her fra 10.000 meter under NM på Hamar. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da påmeldingsfristen til NM i terrengløp i Frognerparken gikk ut torsdag, sto det at kvinnene skulle løpe 11.45, og mennene 12.30. Fredag formiddag, to dager før, besluttet NM-arrangørene i SK Vidar å flytte løpet to timer tilbake i tid.

NRK skrev det var fordi Henrik Ingebrigtsen var i Wien for å delta på maratonforsøket til Eliud Kipchoge lørdag, men også hadde store ønsker om å delta på NM-løpet i Oslo søndag. Det gikk med et nødskrik.

Ingebrigtsen rakk starten og deltok, men motbakkeløper Eli Anne Dvergsdal (27), med NM-gull på 3000 meter og i motbakkeløp, måtte stå over.

I bagasjekø

Faktisk så tilbrakte løperen, som nylig vant sitt første EM-gull i fjellmaratonløp i Zegama-Aizkorri i Nord-Spania, tiden sin i bagasjekø på Gardermoen, istedenfor å stå klar til start i Frognerparken.

- Det var ganske kjedelig. Ikke bare gikk jeg glipp av løpet, kjempe om medalje og kvalifisering til nordisk mesterskap i november, så ble det et bortkasta fly til Oslo lørdag, hotell til søndag, for å så sitte på flyplassen da NM-starten gikk, sier Dvergsdal til Dagbladet og påpeker:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer