Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rival ut mot dopingtatt svenske: - Jeg har blitt ranet

Jenny Simpson føler en blanding av tilfredsstillelse og sorg etter avsløringen.

FØLER SEG RANET: Jennifer Simpson, til høyre, føler seg ranet for et VM-gull i denne finalen på 1500-meter i 2013. Da gikk Arigawi i mål like foran amerikaneren. Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev
FØLER SEG RANET: Jennifer Simpson, til høyre, føler seg ranet for et VM-gull i denne finalen på 1500-meter i 2013. Da gikk Arigawi i mål like foran amerikaneren. Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev Vis mer

(Dagbladet): I 2013 ble friidretts-VM arrangert i Moskva. På 1500-meter tok den dopingatte svensken, Abeba Aregawi, gull. Nummer to i løpet var amerikanske Jennifer Simpson.

I 2011 vant Simpson VM-gull på samme distanse, men siden det har hun mer eller mindre måttet se seg slått av Aregawi. Derfor er det ekstra spesielt for amerikaneren at Aregawi nå er dopingtatt.

- Det er alltid en blanding av tilfredsstillelse og sorg når man hører om en friidrettsutøver som er tatt for doping. Og følelsene blir så klar enda sterkere når det er noen man har konkurrert mot. Ja, som man til og med har vært i gullstrid mot, sier Simpson til svenske Expressen.

Beskjeden om Aregawis positive dopingtest har rystet friidrettsverden, og det svenske forbundet venter i disse dager på svaret på B-prøven etter at utøveren ble tatt for bruk av meldonium.

- Hun tar en omvei Preparatet ble ikke forbudt før i år, noe som gjør at Simpson tror Aregawi kan ha brukt det i flere år.

- Det er klart at jeg sørger for at jeg har blitt ranet på denne måten. At jeg ikke fikk det øyeblikket og kunne stå på den pallplasseringa jeg hadde fortjent etter hardt arbeid. Jeg sørger over det. Men det her er rettferdig, når noen som har stjålet fra sporten ikke kommer unna med det. Samtidig er det sorgerlig at noe sånt blir gjort. At hun bare tar en omvei, sier Simpson frustrert til Expressen.

Nå ønsker den amerikanske jenta en renere sport.

- Jeg er håpefull om at vi skal få en virkelig forandring, at det går riktig vei for friidretten. Men det er klart jeg synes det er trist at denne forandringen (meldonium på dopinglista, journ. anm.) ikke kom tidligere.

I tillegg til at det mandag ble kjent at Aregawi var tatt i doping, ble det først avslørt at hun løy på søknaden om å få svensk statsborgerskap.

LES OGSÅ: Ingvill Måkestad Bovim sjokkert over den dopingtatte svensken