Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rivaldo advarer: - Ikke kom til OL i Rio. Her vil du være i livsfare

Den brasilianske fotballegenden er bekymret.

VERDENSMESTER: Rivaldo ble verdensmester sammen med Ronaldo og resten av de brasilianske fotballstjernene i 2002. Nå advarer han de som planlegger å dra til OL i Rio i sommer. Foto: NTB Scanpix
VERDENSMESTER: Rivaldo ble verdensmester sammen med Ronaldo og resten av de brasilianske fotballstjernene i 2002. Nå advarer han de som planlegger å dra til OL i Rio i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det nærmer seg stadig. Årets største idrettsfest. De 31. olympiske sommerlekene. OL i Rio de Janeiro arrangeres fra 5. til 21. august. Storbyen kommer til å bli invadert av utøvere og supportere fra hele verden.

Mange drømmer om å komme til Rio. Det synes ikke den tidligere brasilianske fotballspilleren Rivaldo noe om.

44-åringen spilte 75 landskamper for Brasil og scoret 35 mål. I løpet av blant annet fem sesonger i Barcelona og to år i AC Milan skapte Rivaldo seg en legendarisk fotballkarriere.

I 1999 ble han dessuten kåret til årets spiller i verden, og i 2002 skjøt han Brasil til VM-gull sammen med blant annet Ronaldo og Ronaldinho.

Rivaldos advarsel Nå kommer han med en advarsel til alle som ønsker å besøke hjemlandet hans under OL.

- Jeg råder alle de som planlegger å komme til OL i Rio til å bli hjemme i stedet. For her vil du være i livsfare, skriver Rivaldo på sin Instagram-konto.

Den brasilianske fotballegenden henviser til mordet på en 17 år gammel jente som skjedde lørdag morgen i en av Rios hovedgater. Rivaldo har lagt ved et bilde av denne avdøde jenta.

- Flere grunner til å ikke dra til Rio Samme dag var det skuddutveksling mellom politiet og en kriminell gruppe. Én ble drept, mens fire andre mennesker ble alvorlig skadet.

BEKYMRET: Rivaldo elsker sitt hjemland, men er bekymret for sikkerheten. Foto: AP Photo/Dusan Vranic
BEKYMRET: Rivaldo elsker sitt hjemland, men er bekymret for sikkerheten. Foto: AP Photo/Dusan Vranic Vis mer

Som Dagbladet har skrevet tidligere, har militærpolitiet i Rio de Janeiro alene vært ansvarlig for mer enn 1500 dødsfall de siste fem årene, ifølge Amnesty International. Landet hadde ifølge Brasils forum for offentlig sikkerhet 53 646 voldelige dødsfall i 2013.

Rivaldo kommer også med flere advarsler om sitt hjemland og kommende OL-verten:

- Det er flere grunner til å ikke dra til Rio. Sykehusene fungerer dårlig, og den brasilianske politikken er preget av rot. Bare Gud kan endre situasjonen i landet vårt, skriver Rivaldo videre.

Rivaldos Instagram-post har skapt stor diskusjon blant hans 405 000 følgere. En rekke av dem uttrykker sin bekymring.

Zikafrykten I tillegg har zikaviruset skapt usikkerhet før sommerens OL i Rio de Janeiro. Noen norske og flere internasjonale idrettsutøvere har uttrykt frykt - og enkelte har trukket seg fra lekene.

For to uker siden fortalte toppidrettssjef Tore Øvrebø om Olympiatoppens klare anbefalinger til de norske utøverne:

- Vi har ekstra oppmerksomhet rundt zikaviruset. Selvsagt er sannsynligheten liten, men vi ser at trusselen er til stede. Derfor har vi noen anbefalinger til utøverne som reiser, sa Øvrebø til Dagbladet da.

- Det går på bruk av lange ermer, bruk av myggmiddel, lukke vinduer og bruk av myggnetting. Alle de tiltakene setter vi i gang. Det gjør vi også i forhold til denguefeber, fortalte Øvrebø.

TRIST: Rivaldo synes det er trist å se alle som blir myrdet i Brasil. Foto:  EPA/IN TIME SPORTS GREECE OUT
TRIST: Rivaldo synes det er trist å se alle som blir myrdet i Brasil. Foto: EPA/IN TIME SPORTS GREECE OUT Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!