- Rivaldo best

Rivaldo er kåret til årets spiller i Europa. Ingen nordmenn er å se på lista. - Rivaldo vant fortjent, men Ole Gunnar Solskjær burde vært med, sier en som vet mer om kandidatene enn de aller fleste: Kjetil Rekdal.

Han har spilt mot en rekke av dem som er inne blant de 20 beste i kåringen, blant annet scoret han seiersmålet mot Rivaldo og Brasil i VM. Rekdal følger nøye med på det som rører seg i internasjonal fotball.

- Hadde Ole Gunnar spilt fast på United, så hadde han antakelig vært i tetsjiktet i denne kåringen. Seiersmålet i Champions League og blant annet firemålsscorer to ganger i Premier League er meget solid, sier Rekdal.

Men - det er en viktig forskjell på Rivaldo og Solskjær:

  • Rivaldo er fast på et topplag.

Grovarbeidere

- Rivaldo får sjansen hver uke, og han gjør noe utenom det vanlige i nesten hver kamp han spiller. Ole Gunnar får ikke sjansen til å vise seg fram på samme måte, og det er vel litt av det samme med mange av oss nordmenn. Enten er vi ikke faste på de virkelige topplagene, eller så er vi grovarbeidere som ikke blir så godt lagt merke til, sier Rekdal.

Matthäus høyere

Han har lite å utsette på tetsjiktet:

- Beckham på andreplass gjør også ofte noe helt spesielt, enten ved å score selv, eller ved å legge opp til scoringer. Og Sjevtsjenko på tredjeplass er kommende storstjerne.

Men Rekdal har sin helt spesielle favoritt på lista: Lothar Matthäus - på 10. plass.

- Han burde kommet mye høyere. Han er snart 39 år, og har gang på gang kommet tilbake etter skader. Han er kanskje den beste på sin plass, og det er imponerende når man vet hvordan spillet har utviklet seg, sier Rekdal.