- Rivaldo kan ødelegge Liverpool

Sju av ti ganger har Rivaldo scoret mot engelske lag i Barcelona-drakt. - Han kan ødelegge Liverpool, sier lagkompis Frank de Boer. Følg storkampen på Dagbladet.no kl. 21.15.

- Jeg spiller bra mot engelske lag. De spiller tøft, men etterlater seg rom som en kan utnytte til å score mål, sier Rivaldo.

Den brasilianske superstjernen har scoret 110 mål på 189 kamper for Barcelona. Han har funnet nettmaskene sju av ti ganger mot engelske lag. I år har han notert seg for 30 mål.

- I den formen han er i, er det en type Liverpool kommer til å frykte, med rette. Han kan ødelegge dem, sier nederlenderen Frank de Boer.

- Det er alltid fantastisk å se ham spille. For laget er det dessuten veldig bra at han hele tida drar på seg to eller tre motstandere.

98 000 på Nou Camp

Det er ventet 98 000 tilskuere på Nou Camp i kveld. Blant disse er Liverpool-turistene Vegard Heggem, Icor Biscan og Jari Litmanen.

- Selv om jeg blir tilskuer fra tribunen i kveld så gleder jeg meg voldsomt.

- Det skal bli gøy å oppleve trykket og stemningen på Nou Camp, og med den formen LFC ligger inne med for tiden har jeg trua på at vi kan skaffe oss et godt utgangspunkt foran returkampen på Anfield, skriver Heggem på sin hjemmeside.

Manager Gerard Houllier har liten tro på at de nesten 100 000 går målløse fra den mektige stadion.

- Jeg blir veldig overrasket hvis kampen ender 0-0, sier franskmannen.

- De er en av de beste offensive lagene i Europa. De scorer mål, angriper hele tida og holder ballen mye i laget. Men husk at vi har scoret 96 mål totalt denne sesonge, så det skal bli interessant.

Liverpool var det siste laget som klarte å slå Barcelona på spansk gras. Det skjedde for 25 år siden. Verken Newcastle, Manchester United, Arsenal eller Chelsea har maktet å tukte spanjolene på Nou Camp de siste fire sesongene.

Optimistisk Overmars

Men det er ikke snakk om å ta lett på oppgaven.

- Liverpool kommer i god form etter å ha slått Manchester United. De blir en vanskelig motstander for oss, men vi har en god sjanse, sier Barcelonas Philip Cocu.

- De er et superlag. De er desperate etter å bli store igjen, noe som gjør at de gir alt, sier Barca-kaptein Josep Guardiola.

Tidligere Arsenal-ving Marc Overmars er derimot kjempeoptimist - både på lagets og egne vegne:

- Vi går videre. Vi er favoritter. Det er vi alltid. Jeg har aldri hatt særlig flaks mot Liverpool, men denne gangen blir det annerledes. Jeg scorer et mål, sier nederlenderen.

Sannsynlige lagoppstillinger:

  • Barcelona: Reina, Puyol, Petit, de Boer, Sergi, Guardiola, Cocu, Enrique, Overmars, Rivaldo, Kluivert.
  • Liverpool: Westerveld, Babbel, Henchoz, Hyypia, Gerrard, Carragher, Hamann, Murphy, Berger, Owen, Heskey.

    Avspark kl. 21.15. Kampen på Nou Camp og Dan Eggen i Alavés mot Kaiserslautern følger du her på Dagbladet.no.

<B>ENGELSK SYKE:</B> Rivaldo står med 30 mål denne sesongen og har god statistikk mot engelske lag.