Rivaldo risikerer Fifa-straff

Fifa varsler at Rivaldos skuespill mot Tyrkia skal etterforskes. Samtidig slaktes brasilianeren av spillere og trenere.

Rivaldo gikk rett i bakken da Hakan Unsal sendte en ball i beinet hans. Brasils nummer 10 ble liggende og holdt seg til ansiktet i smerte.

Unsal ble utvist, og i dag er det klart at også Rivaldo kan bli straffet for filmingen. Det bekrefter en talsmann for det internasjonale fotballforbundet Fifa.

- Disiplinærkomiteen skal se nøye på videoen. På Rivaldos reaksjon, og reaksjonen hans da han ble truffet under midjen, sier Fifa-talsmann Keith Cooper.

- Jeg vil ikke forhåndsdømme noen, men vi sa da VM startet at vil skal slå hardt ned på simulering - Fifas begrep for filming.

Tyrkia raste umiddelbart etter Rivaldos klovneri på sidelinja.

- Jeg sier ikke at Unsals oppførsel var bra, men Rivaldo holdt seg til hodet som om han var rammet av en hjerneblødning, sier den tyrkiske fotballpresidenten Haluk Ulusoy.

Han får støtte av Tyskland-trener Rudi Völler.

- Brasil-seieren var fortjent, men det Rivaldo gjorde var ikke riktig. En slik flott spiller skal ikke oppføre seg sånn.

Spania-spiller Ivan Helguera mener fast bestemt at Rivaldo må straffes.

- Det er ikke min avgjørelse, men jeg ville sagt ja. Det må straffes, sier Helguera som til daglig spiller for Real Madrid - erkerivalen til Rivaldos Barcelona.

Brasil-treneren har denne forklaringen på at Rivaldo vrei seg i smerte.

- Han beskyttet ansiktet for ballen. Rivaldo gikk bakover fordi ballen traff han i leggen og var på vei oppover. Ballen traff så hånden hans, nettopp fordi han beskyttet fjeset, sier Luiz Felipe Scolari.

SISTE: I går nektet Rivaldo, men i dag innrømmer han overspill da Unsal ble utvist, melder nyhetsbyrået AFP.

- Selvfølgelig overdrev jeg hendelsen for at karen skulle bli utvist, sier Rivaldo.

- Ballen traff hånda og beinet mitt. Den traff meg ikke i ansiktet, men holdningen hans kan ikke tillates. Han fortjente det røde kortet.

(Dagbladet.no)

<B>MATCHVINNER:</B> Rivaldo avgjorde kampen da han satte inn 2-1 mot Tyrkia på straffe.