Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rivaldo trosser smertene

Brasilianeren gir alt for Barcelona i kveld. Trener Carles Rexach truer med å inndra ferien om laget ikke skjerper seg. Les siste om lagene før kveldens Champions League!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rivaldo sliter med en skade som har begrenset ham i det siste, men sier han vil trosse smertene og spille mot Galatasaray i kveld.

- Jeg har fortsatt smerter i låret, men jeg er forberedt på å ofre meg selv for å hjelpe oss til å vinne denne kampen. Vi må være veldig fokusert og gjøre alt vi kan for å vinne. Ellers vil alt det gode arbeidet vi gjorde mot Liverpool være ugjort, sier Rivaldo ifølge Reuters.

Supertrio

Det betyr at Carles Rexach kan stille med sitt fryktede tremannsangrep: Javier Saviola, Patrick Kluivert og Rivaldo.

Barcelona sliter i serien, og har tapt to strake kamper. Den siste var borte mot Alaves på lørdag (0-2). Etter kampen hørte spanske journalister en rasende Rexach brøle til spillerne i bortegarderoben:

- Hvem tror dere at dere spiller for? Dette er Barcelona!

- For dere er det kanskje greit å tape, men ikke for meg! Jeg vil ikke tillate at jeg blir dratt ned av dere!

Juleferien i fare

I går bekreftet Rexach utbruddet, og fortalte også at han vurderer å inndra spillernes juleferie om ikke resultatene bedrer seg:

- Hvis alt går som planlagt, er vi tilbake på trening 1. januar. Men hvis ting ikke går bra, vil vi være tilbake før. Hvis du har barn, og barnet får dårlige karakterer på skolen, vil du trolig kutte ned på ferien hans, sier Rexach.

Rivaldo støtter trenerens strenge barneoppdragelse:

- Vi kan ikke spille som dette og fortsatt få ferie. Jeg vil forstå det om treneren bestemmer seg for å ikke gi oss ferie, sier Rivaldo.

Champions League, 2. gruppespill, 2. kamp. Alle kamper starter 20.45 i kveld:

Gruppe A:

Manchester United - Boavista

Problemene tårner seg opp for United. Wes Brown pådro seg en kneskade på trening mandag, og kan bli satt ut av spill i lang tid framover, meldes det i engelsk presse i dag. Ifølge Manchester Uniteds egen hjemmeside skal imidlertid Brown og Andy Cole, som fikk en smell i ankelen mot Chelsea, testes i dag. Er Brown skadd, kan Roy Keane bli nødt til å steppe inn som midtstopper igjen. Det kan igjen bety en startplass for Nicky Butt, som er tilbake etter ankelskade. I England spekuleres det i dag i at David Beckham kan bli vraket på grunn av dårlig form, og at Ole Gunnar Solskjær i stedet får sjansen fra start. Ryan Giggs og Ronny Johnsen er langtidsskadd.

Boavista mangler skulderskadde Jose Bosingwa, mens Elpidio Silva er usikker på grunn av kneskade. I helga ble han erstattet av Marcio Santos, som misbrukte et par store sjanser.

Mulige lagoppstillinger:

Nantes - Bayern München

Nantes mangler bare sin colombianske spiss Victor Bonilla, som ikke er tilgjengelig i Champions League. Nantes-trener Raynald Denoueix sparte de fleste av sine øvrige førstelagsspillere da de vant 3-2 mot Sedan i første runde av den franske ligacupen lørdag.Bayern mangler flere nøkkelspillere. Oliver Kahn er kneskadd, mens kaptein Stefan Effenberg trenger minst en uke til for å bli kvitt lyskeskaden. Sveitsiske Ciriaco Sforza tar trolig Effenbergs plass. Roque Santa Cruz, Hasan Salihamidzic og Jens Jeremies er fortsatt uaktuelle på grunn av langtidsskader.Mulige lagoppstillinger:

Barcelona - Galatasaray

Barcelona er ventet å starte offensivt med supertrioen Rivaldo, Javier Saviola og Patrick Kluivert på topp. Det betyr trolig benken igjen for nederlenderen Marc Overmars, som kom inn og fikk æren av å score vinnermålet da Barca ydmyket Liverpool på Anfield.Galatasarays playmaker Sergen Yalcin hinket av banen etter 25 minutter i kampen mot Istanbulspor fredag, og testes i dag sammen med forsvarer Sebastien Perez. Hasan Sas er suspendert etter å ha fått sitt andre gule kort på tre kamper mot Roma sist. Sas var også involvert i en krangel i garderoben i helga, og slo knyttneven gjennom et vindu. Han er trolig ute til over nyttår etter at han måtte operere skaden, skriver SoccerAge.com.Mulige lagoppstillinger:

Roma - Liverpool

Trener Fabio Capello, som fortsatt er uten Montella og Lassissi, er ventet å stille med en 3-5-2-formasjon, med Francesco Totti som tilbaketrukken spiss bak Gabriel Batistuta. Brasilianske Zago og argentineren Walter Samuel vil være tilbake på laget etter å ha stått over mot Venezia, mens Tommasi trolig blir foretrukket framfor Assungao på midten.Liverpool reiste til Italia uten klubbkaptein Jamie Redknapp, som har stått over tre kamper på grunn av lårstrekk. Dietmar Hamann er tilbake etter å ha vært suspendert mot Barcelona. Trolig blir eneste endring på laget som slo Derby i helga at tsjekkiske Vladimir Smicer erstatter landsmannen Patrick Berger.Mulige lagoppstillinger:

OFRER ALT: Med ballen under armen setter Rivaldo full fart under trening på Nou Camp i går.Foto: SCANPIX / EPA
STOPPER IGJEN? Roy Keane (t.h.) kan bli nødt til å vikariere som midtstopper igjen i kveld, med Wes Brown skadd. Her er Keane i ryggen på Jimmy Floyd Hasselbaink.Foto: SCANPIX / EPA
KAHN IKKE SPILLE: Oliver Kahn er skadd og står ikke i mål for Bayern i kveld.Foto: SCANPIX / AP
SAMMEN: Javier Saviola (t.h.) og Patrick Kluivert spiller trolig på topp for Barcelona sammen med Rivaldo.Foto: SCANPIX / REUTERS
ENTEN ELLER: Liverpool velger en av sine to tsjekkere i kveld: Vladimir Smicer (t.v.) eller Patrik Berger.Foto: SCANPIX / AP
Hele Norges coronakart