Ingebrigtsen-konkurrent i dopingtrøbbel

Rivalen anklages for doping

Morhad Amdouni har flyktet inn i ørkenen etter at tyske ARD fattet mistanke om doping. I forkant skal venner av utøveren ha drapstruet en informant.

MEDALJØRER: Henrik og Jakob Ingebrigtsen sammen med Morhad Amdouni i Berlin. De tre tok medaljene på 5000 meter. Foto: NTB scanpix
MEDALJØRER: Henrik og Jakob Ingebrigtsen sammen med Morhad Amdouni i Berlin. De tre tok medaljene på 5000 meter. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 2018 slo Jakob Ingebrigtsen for alvor gjennom på den internasjonale scenen med EM-gull på både 1500- og 5000 meter. Det siste gullet ble ekstra stort da han fikk dele pallen med sølvmedaljør og bror, Henrik. Tredjemann på pallen var Morhad Amdouni.

Nå blir mannen, som tok gull på 10 000 meter i samme mesterskap, mistenkt for doping. Det er tyske ARD som sitter på informasjon som kan tyde på at franskmannen er skyldig.

Etter at nyheten sprakk, skal Amdouni ha flyktet ut i ørkenen i Qatar, hvor han gjemmer seg for sine lagkamerater, skriver kanalen.

SVENSK KJEKKAS: Karoline Bjerkeli Grøvdal reagerer på konkurrentens hårreisende løping, Amalie Iuels ukjente søster imponerer, og Dagbladet møtte en svenske som er veldig begeistret for norske jenter. Programleder/video: Kristoffer Løkås Vis mer

Nekter for alt

ARD er i besittelse av WhatsApp-meldinger som tyder på at Amdouni kan ha dopet seg i 2017 - ett år før han knivet på oppløpssiden med Ingebrigtsen-brødrene.

ARDs kilder i det franske forbundet skal ha vært mistenksom til utøveren i lengre tid, og handlingene hans den siste tiden skal ha økt skepsisen til at han er ren.

Amdouni var påmeldt maratondistansen i VM, men etter at ARD kontaktet ham for et intervju, har verken lagledere, lagkamerater eller journalister sett snurten av han.

Utøveren har nå trukket seg fra mesterskapet. Den offisielle unnskyldningen er at han er skadet.

ARD oppsøkte Amdouni i Paris på et tidligere tidspunkt.

- Det er utrolig å snakke om slike ting. Det er ingenting. Det er ingenting å si om dette, sa han, før han gikk videre.

Drapstruet

Saken kommer kort tid etter at en annen fransk stjerne, Clémence Calvin, flyktet fra dopingjegerne. Amdouni flytter mye på seg, ifølge ARD, noe som gjør det vanskeligere for dopingjegerne å planlegge uanmeldte besøk. Han skal trene på tre ulike kontinenter, og har dukket opp til langt færre konkurranser de siste åra. Samtidig har resultatene blitt stadig bedre.

WhatsApp-meldingene som ARD har fått tak i, virker fellende for Amdouni.

- Hvis jeg ikke får pengene mine i morgen, Mourad, kommer du til å angre, og du blir taperen da jeg ikke liker folk som utnytter meg.

- Bare så du vet det, har jeg kjøpt en pakke med EPO og en pakke med veksthormoner.

- Jeg sier det igjen, jeg vil ha pengene mine i morgen, 150 euro, avslutter langeren.

ARD har fått bekreftet av langeren at meldingene er mellom han og Amdouni. Etter konfrontasjonen mellom ARD og Amdouni i Paris, skal en fra hans nærmeste sirkel ha truet en informant i saken.

- I Frankrike er det russere og rumenere som dreper for 1000 euro, sto det blant annet i meldingene.

PS: Filip og Jakob Ingebrigtsen løper heat på 1500 meter i VM i kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer