Ingebrigtsen-konkurrent i dopingtrøbbel

Rivalen anklages for doping

Morhad Amdouni har flyktet inn i ørkenen etter at tyske ARD fattet mistanke om doping. I forkant skal venner av utøveren ha drapstruet en informant.

MEDALJØRER: Henrik og Jakob Ingebrigtsen sammen med Morhad Amdouni i Berlin. De tre tok medaljene på 5000 meter. Foto: NTB scanpix
MEDALJØRER: Henrik og Jakob Ingebrigtsen sammen med Morhad Amdouni i Berlin. De tre tok medaljene på 5000 meter. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 2018 slo Jakob Ingebrigtsen for alvor gjennom på den internasjonale scenen med EM-gull på både 1500- og 5000 meter. Det siste gullet ble ekstra stort da han fikk dele pallen med sølvmedaljør og bror, Henrik. Tredjemann på pallen var Morhad Amdouni.

Nå blir mannen, som tok gull på 10 000 meter i samme mesterskap, mistenkt for doping. Det er tyske ARD som sitter på informasjon som kan tyde på at franskmannen er skyldig.

Etter at nyheten sprakk, skal Amdouni ha flyktet ut i ørkenen i Qatar, hvor han gjemmer seg for sine lagkamerater, skriver kanalen.

Nekter for alt

ARD er i besittelse av WhatsApp-meldinger som tyder på at Amdouni kan ha dopet seg i 2017 - ett år før han knivet på oppløpssiden med Ingebrigtsen-brødrene.

ARDs kilder i det franske forbundet skal ha vært mistenksom til utøveren i lengre tid, og handlingene hans den siste tiden skal ha økt skepsisen til at han er ren.

Amdouni var påmeldt maratondistansen i VM, men etter at ARD kontaktet ham for et intervju, har verken lagledere, lagkamerater eller journalister sett snurten av han.

Utøveren har nå trukket seg fra mesterskapet. Den offisielle unnskyldningen er at han er skadet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer