Rivalen måper: - Utrolig

En av Jakob Ingebrigtsens største rivaler hyller unggutten fra Sandnes, og spår at den 23 år gamle verdensrekorden på 1500 meter ryker om kort tid.

KJEMPER: Den australske løperen Stewart McSweyn var nærmest da Jakob Ingebrigtsen løp inn til ny familierekord på «Bowerman Mile» under Diamond League-stevnet i Eugene nylig. Foto: NTB
KJEMPER: Den australske løperen Stewart McSweyn var nærmest da Jakob Ingebrigtsen løp inn til ny familierekord på «Bowerman Mile» under Diamond League-stevnet i Eugene nylig. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Stewart McSweyn fra Australia tok 7.-plassen på 1500 meter under OL i Tokyo tidligere i sommer, og han var mannen som var nærmest Jakob Ingebrigtsen da nordmannen satte ny familierekord på «Bowerman Mile» under Diamond League-stevnet i Eugene sist helg.

- Det er alltid fantastisk å konkurrere mot Jakob, jeg visste da han tok ledelsen 250 meter før målstreken at det kom til å bli tøft, og han avsluttet vanvittig sterkt, sier McSweyn til Dagbladet.

Ellevill stemning blant familien Ingebrigtsen da Jakob tok OL-gull:

FANTASTISK: En fornøyd storebror etter at Jakob Ingebrigtsen løp inn til gull på 1500 meter. Video: Kristoffer Løkås. Reporter: Kristoffer Løkås. Vis mer

Truer verdensrekorden

26-åringen fra Australia har i liket med Ingebrigtsen hatt en fin utvikling de siste sesongene, og har på kort tid etablert seg som en av de beste mellomdistanseløperne i verden.

McSweyn har konkurrert mot 20-åringen fra Sandnes flere ganger de siste åra - og med europarekord og OL-gull denne sesongen - er han helt sikker på at verdensrekorden på 1500 meter som tilhører marokkanske Hicham El Guerrouj på 3.26 henger i en tynn tråd.

- Det er ingen tvil om at han kan løpe under 3.28. Over de neste sesongene er jeg overbevist om at verdensrekorden er innen rekkevidde, sier han.

Jakob Ingebrigtsen ringte kjæresten umiddelbart etter OL-gullet:

ENDELIG: Kjæreste Elisabeth Asserson ringer gullvinner Jakob Ingebrigtsen. Video: Kristoffer Løkås. Vis mer

Hyller egenskaper

Etter OL-gullet i Tokyo ble Ingebrigtsen hyllet for sin taktiske løping i duellen mot sin kenyanske erkerival Timothy Cheruiyot. Kenyaneren hadde før OL-løpet slått nordmannen i samtlige dueller, men i Tokyo ble han parkert av unggutten fra Sandnes på oppløpet.

To uker seinere lå nordmannen i rygg på Stewart McSweyn til det gjensto 250 meter av løpet, så klinket han til. Måten den ferske OL-vinneren legger opp løpene på, får McSweyn til å hente fram superlativene.

- Han er åpenbart et fenomenalt talent, men han er også en veldig god løper taktisk. Han har egentlig ingen svakheter, og det er det som gjør han til en utrolig utøver, sier McSweyn

Brødrene Jakob og Filip Ingebrigtsen møter sine utenlandske rivaler til duell på 3000 meter under Diamond League-stevnet i Lausanne torsdag kveld. Jakob har den norske rekorden på tida 7.27,05. McSweyn blir overrasket om vinnertida ikke blir ned mot norsk rekord.

- Jeg tror vi kommer til å løpe veldig raskt. Det vil overraske meg om vinnertida ikke er godt under 7.30, sier McSweyn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer