Rivalen måper: - Utrolig

En av Jakob Ingebrigtsens største rivaler hyller unggutten fra Sandnes, og spår at den 23 år gamle verdensrekorden på 1500 meter ryker om kort tid.

KJEMPER: Den australske løperen Stewart McSweyn var nærmest da Jakob Ingebrigtsen løp inn til ny familierekord på «Bowerman Mile» under Diamond League-stevnet i Eugene nylig. Foto: NTB
KJEMPER: Den australske løperen Stewart McSweyn var nærmest da Jakob Ingebrigtsen løp inn til ny familierekord på «Bowerman Mile» under Diamond League-stevnet i Eugene nylig. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Stewart McSweyn fra Australia tok 7.-plassen på 1500 meter under OL i Tokyo tidligere i sommer, og han var mannen som var nærmest Jakob Ingebrigtsen da nordmannen satte ny familierekord på «Bowerman Mile» under Diamond League-stevnet i Eugene sist helg.

- Det er alltid fantastisk å konkurrere mot Jakob, jeg visste da han tok ledelsen 250 meter før målstreken at det kom til å bli tøft, og han avsluttet vanvittig sterkt, sier McSweyn til Dagbladet.

Ellevill stemning blant familien Ingebrigtsen da Jakob tok OL-gull:

Truer verdensrekorden

26-åringen fra Australia har i liket med Ingebrigtsen hatt en fin utvikling de siste sesongene, og har på kort tid etablert seg som en av de beste mellomdistanseløperne i verden.

McSweyn har konkurrert mot 20-åringen fra Sandnes flere ganger de siste åra - og med europarekord og OL-gull denne sesongen - er han helt sikker på at verdensrekorden på 1500 meter som tilhører marokkanske Hicham El Guerrouj på 3.26 henger i en tynn tråd.

- Det er ingen tvil om at han kan løpe under 3.28. Over de neste sesongene er jeg overbevist om at verdensrekorden er innen rekkevidde, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer