Johannes Thingnes Bø

Rivalen med varsko

Bare sekunder skilte Johannes Thingnes Bø (28) og Sturla Holm Lægreid (24) i forrige sesongs verdenscupavslutning. Det har fått førstnevnte til å gire opp, varsler nykommeren.

I RUTE: Lagkamerat varsler storform på Johannes Thingnes Bø i innledningen til OL-sesongen. Foto: Carina Johansen / NTB
I RUTE: Lagkamerat varsler storform på Johannes Thingnes Bø i innledningen til OL-sesongen. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert

LILLEHAMMER (Dagbladet): - Når du vinner så vidt og når du taper så vidt, så ønsker du ikke å komme i den samme posisjonen neste år, sier Johannes Thingnes Bø til Dagbladet.

Gjennom årenes løp har Johannes Thingnes Bø og franske Martin Fourcade hatt utallige dueller, men etter at mannen med sju sammenlagt seire i verdenscupen totalt la opp i 2020, har den franske motstanden uteblitt.

Men til tross for det må Thingnes Bø likevel jobbe hardt for å holde motstanderne unna.

- Jeg har vært skjerpa i år og det har fungert bedre fra midten av sommeren og ut. Det er veldig små marginer på meg, enten så er jeg veldig god eller så er jeg veldig dårlig.

SIDE OM SIDE: Franske Martin Fourcade var lenge Johannes Thingnes Bø`s argeste rival. Foto: Berit Roald / NTB
SIDE OM SIDE: Franske Martin Fourcade var lenge Johannes Thingnes Bø`s argeste rival. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer

Med Fourcade ute av sirkuset er hans kanskje argeste rival en av lagkameratene. Han er norsk og heter Sturla Holm Lægreid.

Sistnevnte gjorde sin innmarsj i verdenscupen i fjorårssesongen. Han tok fire VM-gull i Pokljuka. Og han kjempet om verdenscup-kula helt til siste renn i Östersund. Der måtte han til slutt se seg slått av lagkameraten, hvor bare noen få poeng skilte de norske lagkameratene.

Den posisjonen ønsker ikke Thingnes Bø å havne i igjen, når OL-sesongen snart står for tur.

- Du ønsker å heve deg for å gjøre det litt mer komfortabelt på slutten av en sesong. Det er det jeg ønsker å strekke meg til i år, sier Thingnes Bø.

- Blir mer skjerpa

- Det var kanskje litt uventa at det var akkurat han som skulle komme, men nå er vi ganske klare over at Sturla kommer til å bli veldig god neste år også. Da blir man kanskje ikke like overrasket, men mer skjerpa når man vet hva som venter, sier Thingnes Bø.

For om den yngste av brødrene Bø skal klare å ta sin fjerde verdenscup-kule på rad, er han nødt til å være nettopp det: Skjerpa. Det kan det hende han også blir, når han på samlinger kan se med egne øyne hvor i «løypa» rivalen befinner seg.

- Da vi sprang i Hafjell nå på tirsdag var vi rett ved hverandre, så vi følger hverandre tett, påpeker Thingnes Bø.

- Får bank på trening

Men hvem som formmessig befinner seg hvor når det gjenstår drøye to måneder til verdenscupåpningen i finske Kontiolahti er vanskelig si, påpeker skiskytterkongen selv.

Før snøen faller er det på blant annet på rulleski duoen kan måle seg opp mot hverandre. Og skal vi tro Sturla Holm Lægreid rett fortrekker han helst å være på snø, framfor asfalt.

- Jeg føler formen er god. Men jeg får også bank på trening, så jeg er ikke så veldig høy i hatten nå, akkurat. Jeg håper når snøen kommer at jeg kvikner litt til igjen og at jeg endelig kan føle meg som fisk i vann igjen, sier han.

PUSTER KONKURRENTEN I NAKKEN: Sturla Holm Lægreid kom inn på elite-landslaget i fjor. Foto: Primoz Lovric / NTB
PUSTER KONKURRENTEN I NAKKEN: Sturla Holm Lægreid kom inn på elite-landslaget i fjor. Foto: Primoz Lovric / NTB Vis mer

- Johannes har sagt at han måttet skjerpe seg litt etter at du kom som en komet opp i verdenscupen i fjor. Hvor nærme er du Johannes nå?

- Det vet jeg ikke. Jeg føler han er i skikkelig god form nå. Han er den som vanligvis er i skikkelig dårlig form på sommeren, så blir han i god form på høsten. Men allerede i august var han i kjempeform, så jeg tror han har trent ekstra godt i sommer, siden både jeg og Johannes Dale puster han litt i nakken.

- Han har sett at han må legge ned litt ekstra trening og det har han gjort, sier Lægreid, som sier at han blant annet har jobba ekstra med å forbedre seg i padling for å ta de siste sekundene på Thingnes Bø.

Kommentaren får Thingnes Bø til å sende et lite stikk i retning lagkameraten.

- Sturla har bare trent med en sommer før så han har ikke den beste historien på meg sånn sett.

Dobbeltseier til Sjåstad Kristiansen

Forrige helg gikk NM i skiskyting av stabelen på Lillehammer. Der kunne lagkameratene måle seg, offisielt, opp mot hverandre for første gang. På sprinten ble Thingnes Bø nummer 9 og Lægreid nummer 10. På fellesstarten klatret imidlertid Johannes opp til en fjerdeplass, mens Lægreid endte på en 14. plass.

DOBBELTSEIER: Vetle Sjstad Christiansen tok seier på både sprint og fellesstart under NM i skiskyting på Lillehammer. Foto: Carina Johansen / NTB
DOBBELTSEIER: Vetle Sjstad Christiansen tok seier på både sprint og fellesstart under NM i skiskyting på Lillehammer. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer

Med feilfri skyting både på sprinten og fellesstarten var det Vetle Sjåstad Kristiansen som gikk av med seieren begge dager.

- Vetle sto over økt i går og spiste kake til middag, så vi skjønte at han hadde kontroll på det han drev med, sa Thingnes Bø i målområdet etter sprinten.

Nå gjenstår det bare å se: Hvem er best når det virkelig gjelder?

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer