Rivalene Agassi og Sampras er blitt venner

André Agassi- Patrick Rafter 7-5, 7-6, 6-2. Pete Sampras- Tim Henman 3-6, 6-4, 6-3, 6-4. Wimbledon kler seg i Stars and Stripes når André Agassi og Pete Sampras møtes i finalen på den amerikanske uavhengighetsdagen i dag.

De to amerikanerne var inntil ganske nylig bitre rivaler også utenfor banen.

Men det er ingen fare for krangel på Centre Court-en i dag. Selv om Agassi avløste Pete Sapras som nummer en på ATPs rankingliste med seieren i går.

- No, there's a lot of love in the air, fleipet Pete Sampras på et av sine pressemøter.

Han bøyer seg i støvet i respekt for det utrolige comebacket André Agassi i år har prestert etter at skadene satte ham voldsomt tilbake.

Var nummer 132

For bare to år siden var Agassi nummer 132 i verden og spilte såkalte challenger-turneringer, en klasse under Christian Ruud. I Wimbledon ble han spurt om hvilke minner han har fra den tida.

- En del av mine opplevelser fra karrieren kommer jeg aldri til å glemme. Tida i challenger-turneringene er slike opplevelser.

- Det var da jeg fikk det klart for meg at jeg fortsatt har mye å gjøre på tennisbanen, og at det er viktig for meg å bevise det, svarte Agassi.

Og da han ble spurt om han trodde at han vil vinne French Open og komme til finalen i Wimbledon, sa Agassi bare:

- Nei.

Mest sexy

Den 29-årige Las Vegas-mannen med iranske røtter er den mest populære mannlige spilleren i tennissirkuset.

Han vant denne uka overlegent avstemningen blant Wimbledons kvinnelige publikum om den mest sexy mannen.

Nettopp Agassis popularitet har vært grunnen til at forholdet til Pete Sampras var mer enn kjølig.

Sapmras mente det var dypt urettferdig at Agassi fikk mest oppmerksomhet og de beste sponsoravtalene, selv om han vant de fleste turneringene.

Verste konkurrent

- Når jeg ser tilbake på min karriere, er nok Agassi den spilleren som har vært min verste konkurrent, sier Pete Sampras nå. Og tilføyer den nye erkjennelse som gjør ham til Agassi-venn.

André Agassi ble i går spurt om han husker den første matchen mot Sampras:

- Det skal du være sikker på. Det var i Roma i 1989, og jeg vant 6-2, 6-1. Tar gjerne en reprise her i finalen, smilte Agassi.

  • Det står 13-10 til Sampras i innbyrdes oppgjør hittil.
<B>TITTELFORSVARER:</B> Pete Sampras kan sette ny rekord i antall single-titler i dag.
PUBLIKUMSFAVORITTEN: Det er ingen som overgår André Agassi i popularitet blant de mange spillerne. 29-åringen er i toppform og har neppe vært bedre.