Rivalene bremset for å la Solberg komme først

Nordmannen beholder ledelsen etter dag to av Rally Japan.

HOLDER STAND: 10 sekunders tidsstraff til tross:

Petter Solberg beholder ledelsen i Rally Japan etter at to av tre dager, og 18 av 26 fartsprøver, er unnagjort.  Foto: AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA
HOLDER STAND: 10 sekunders tidsstraff til tross: Petter Solberg beholder ledelsen i Rally Japan etter at to av tre dager, og 18 av 26 fartsprøver, er unnagjort. Foto: AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURAVis mer

|||Petter Solberg pådro seg tidsstraff, men klamret seg til ledelsen da annen dagsetappe av Rally Japan ble kjørt lørdag.

Verdensmester Sebastien Loeb ligger fortsatt på sjetteplass, men har kuttet luken opp til Solberg til 38 sekunder.

Solberg måtte riste av seg en lei feber da han storkjørte fredag, men etter lørdagens dagsetappe er ledelsen ned til Mikko Hirvonen bare på 3,7 sekunder. Solberg fikk 10 straffesekunder fordi han begynte 13. fartsprøve 0,1 sekund for tidlig.

Jari-Matti Latvala var en liten periode i sammenlagtledelse, men problemer med bilen gjorde at Solberg kunne ta over ledelsen foran søndagens avsluttende etappe.

- Hvis det ikke hadde vært for tyvstarten hadde vi hatt en bedre ledelse. Jeg tror virkelig jeg kan vinne rallyet. Vi har vært så nærme så mange ganger i år, nå får vi se om det skjer, sa Solberg ifølge wrc.com, som også skriver at blant andre tredjeplasserte Sebastian Ogier bremset med overlegg for å slippe å kjøre først i morgen.

Slikt bryr ikke Petter seg om.

- Jeg skal gi alt, la han til.

Privatføreren, som deltar i en Citroën C4, har satt Citroën-føreren Sebastien Loeb i skyggen i Japan. Han leder VM-sammendraget med 58 poeng, men slet fredag.

Han kan ta VM-tittelen søndag, men da må han kjempe seg opp fra sjetteplass og ta sin 60. seier samtidig som at ingen av rivalene blir blant de seks beste.

(NTB)