Rivalene gjorde Barcelona til seriemester

Uavgjort mellom Espanyol og Real Madrid ga katelanerne gullet.

Espanyol sikret noe motvillig seriegullet for byrival Barcelona ved å holde Real Madrid til 1-1 i spansk 1. divisjon lørdag.

Fjorårsmesterens poengtap betyr at Real Madrid er sju poeng bak Barcelona med bare to kamper igjen å spille. Dermed kan Barcelona feire seriegullet allerede før søndagens bortekamp mot Atlético Madrid.

Barcelona er spansk seriemester for 22. gang, men for trener Tito Vilanova var det den første serietittelen som hovedtrener. I hans første sesong ved roret ble det kvartfinaletap mot Real Madrid i cupen og semifinalesmell mot Bayern München i mesterligaen, men seriegullet ble vunnet tilbake fra Real Madrid.

Cristian Stuani ga Espanyol ledelsen etter hjørnespark midt i første omgang, da Real-forsvaret sov.

Gratulerte Gonzalo Higuaín utlignet på innlegg fra Luka Modric et snaut kvarter ut i annen omgang, men et nødvendig vinnermål for gjestene kom aldri. Real er ubeseiret på 14 kamper, men gullhåpet er ute.

På overtid ble Espanyol-spiller Victor Sanchez utvist for en felling av Higuain. Cristiano Ronaldo fikk et siste forsøk på å avgjøre med frisparket, men han skjøt over og utenfor.

- Vi må gratulere Barca. Serien handler om jevnhet. Vi startet ikke sesongen så bra, og det betydde at vi ikke kunne konkurrere til slutt. Nå må vi fokusere på cupfinalen, for det er den tittelen vi kan ta, sa Xabi Alonso til Canal Plus.

Barcelona avgjorde langt på vei serien i første halvdel av sesongen, da laget tok 55 av 57 mulige poeng. Det var tidenes sesongstart i spansk fotball.

Sparte spillere Real-trener José Mourinho mønstret et B-preget lag seks dager før cupfinalen mot Atlético Madrid. Blant annet sparte han Cristiano Ronaldo og Karim Benzema fra start, men begge kom inn i annen omgang.

 UAVGJORT:  Siden Luka Modric og Real Madrid avga poeng til Espanyol og Sergio Garcia, har de ingen sjans til å hindre at seriegullet går til Barcelona, med to runder igjen. Foto: AP Photo / Manu Fernandez / NTB scanpix
UAVGJORT: Siden Luka Modric og Real Madrid avga poeng til Espanyol og Sergio Garcia, har de ingen sjans til å hindre at seriegullet går til Barcelona, med to runder igjen. Foto: AP Photo / Manu Fernandez / NTB scanpix Vis mer

Den lovende forsvareren Raphaël Varane måtte ut med skade i første omgang. Den første diagnosen går ut på at han har en kneskade og må opereres. Han mister cupfinalen og trolig de gjenstående seriekampene.

De småskadde Real-spillerne Sami Khedira og Mesut Özil var ikke i troppen lørdag.

I andre kamper lørdag tapte Deportivo La Coruña 0-1 for Valladolid og Mallorca 1-2 for Athletic Bilbao. Begge ligger under streken sammen med Vadim Demidovs Celta, og faren for nedrykk er stor. Osasuna vant 1-0 over Getafe.

(NTB)