Nye dopinganklager i Kenya

Rivalene i dopdrama

Rett før Ingebrigtsen-brødrene skal løpe 1 500 -og 5 000 meter i VM, risikerer Kenya å bli diskvalifisert fra mesterskapet.

ALLTID BAK: Filip og Jakob Ingebrigtsen har alltid løpt bak sterke Timothy Cheruiyot. Etter ZDFs dopreportasje fra Kenya spørs det om kenyaneren får lov til å være med i VM. Selv om han er uskyldig, kan Kenya bli utestengt. FOTO:AP Photo/Francisco Seco.
ALLTID BAK: Filip og Jakob Ingebrigtsen har alltid løpt bak sterke Timothy Cheruiyot. Etter ZDFs dopreportasje fra Kenya spørs det om kenyaneren får lov til å være med i VM. Selv om han er uskyldig, kan Kenya bli utestengt. FOTO:AP Photo/Francisco Seco. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SIST uke ble den kenyanske VM-troppen i friidrett sendt avgårde til Doha med flaggoverrekkelse og militært orkester fra det nasjonale treningssenteret i Kasarani. Men denne pomp og prakt rundt verdens sterkeste løpernasjon står ikke i forhold til de stygge TV-bildene som i dag er publisert av den tyske TV-stasjonen ZDF:

  • Der er to kenyanske VM-løpere avslørt med hemmelig kamera mens de får injisert blod rett før avreisen.

Det kan få dramatiske følger for de hardeste konkurrentene til Filip -og Jakob Ingebrigtsen.

I verste fall blir den store 1500 meter-favoritten Timothy Cheruiyot nektet VM-deltakelse sammen med resten av den kenyanske troppen.

I UTGANGSPUNKTET er det ingen ting som personlig knytter Cheruiyot til dopingbruk. Han har et godt forhold til Ingebrigtsen-brødrene, og anser dem for sine venner.

Kenyanerens eneste problem i denne saken er egentlig at han kommer fra Kenya. Det statsborgerskapet er til gjengjeld i ferd med å bli svært vrient om du ønsker å hente internasjonale medaljer i friidrett. For nå er Kenya plassert på friidrettens svarteliste, og blir behandlet deretter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer