JUBEL: AaFK har gått fra ett poeng på de fire første kampene til ti poeng på de fire siste. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
JUBEL: AaFK har gått fra ett poeng på de fire første kampene til ti poeng på de fire siste. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Rivalene om Moldes tapte forsprang: - Hadde flira hvis noen hadde sagt det

Ekstrem forvandling i Møre og Romsdal.

ÅLESUND (Dagbladet): Sten Grytebust og AaFK var langt nede etter 1-5-tapet mot rivalen Molde for en knapp måned siden.

- Det gjør vondt dypt inn i sjelen. Det er veldig tungt, sa AaFK-keeperen til Dagbladet den gang.

Et nytt bunnpunkt kom bokstavelig talt da AaFK ble tabelljumbo etter hjemmetapet mot Tromsø uka etter. Ekstra vondt gjorde det at rivalen Molde lå i helt motstatt ende av tabellen.

Men etter Moldes mange bortetap i det siste og AaFKs forvandling under Trond Fredriksen med 10 av 12 mulige poeng, er alt snudd på hodet.

Plutselig er det kun to poeng som skiller naboene.

- Hvis noen hadde sagt at vi skulle ta igjen så mye av forspranget da vi ble knust i Molde, vet jeg ikke hva jeg hadde sagt. Jeg hadde vel flira, forteller Grytebust til Dagbladet.

- Ingen hadde forventet dette da vi tapte 1-5 i Molde. Det var nok ingen her som hadde trodd at vi skulle være så nærme Molde noen kamper senere. Men i fotball svinger det raskt, minner trener Trond Fredriksen om.

Ekstrem forvandling Det gjør det definitivt. Mens Harald Aabrekk kapret ett poeng på fire kamper, har Fredriksen - sammen med assistent Karl Oskar Fjørtoft - kapret hele ti poeng på samme antall kamper.

- Det var klasseforskjell da vi ble knust i Molde. Jeg vet ikke hva som har skjedd med Molde, men vi har i hvert fall gått i oss selv og spilt på oss mye selvtillit, sier Grytebust.

SLITER: Molde har slitt på bortebane i det siste og mistet forspranget til rivalene fra Ålesund.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SLITER: Molde har slitt på bortebane i det siste og mistet forspranget til rivalene fra Ålesund. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Vi har stått sammen om de samme målene. Vi har kjempet knallhard for hverandre og vist en fantastisk moral. Selv om vi har havnet under i mange kamper, har vi aldri gitt oss, forteller Fredriksen.

Vil kjempe i toppen Selv om seieren glapp på overtid mot topplaget Sarpsborg 08, har også Amin Askar latt seg imponere.

- Det er ikke mange lag som vinner tre seirer på rad i Tippeligaen. Vi visste at vi møtte et lag med momentum, flyt og kvalitet, så ett poeng mot AaFK var et bra resultat, sier Askar til Dagbladet.

Fredriksen tror både AaFK og Sarpsborg kan kjempe i toppen.

- Sarpsborg er et kjempegodt fotballag. De får ikke så mye ros som de fortjener. Hvis navnet deres hadde vært Molde eller Rosenborg, hadde de fått mye mer skryt for den fotballen de spiller, sier han.

- Sarpsborg kan kjempe helt i toppen. Det samme kan vi gjøre, mener Fredriksen.

SNUOPERASJON: Sten Grytebust og Trond Fredriksen er godt fornøyd med hva de har utrettet i det siste.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SNUOPERASJON: Sten Grytebust og Trond Fredriksen er godt fornøyd med hva de har utrettet i det siste. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer