Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rivalene står i kø for å slakte Northugs sjanser

Spår sprekk i Marcialonga.

- SPREKKER: To av de rivaliserende sportssjefene tror Petter Northug er sjanseløs i Marcialonga. Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet
- SPREKKER: To av de rivaliserende sportssjefene tror Petter Northug er sjanseløs i Marcialonga. Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag stiller Petter Northug til start i Marcialonga, et av langløpene han har satt blant sine store mål denne sesongen.

Det 70 kilometer lange skirennet i Italia er uvant kost for Northug, og det gjør at mange er usikre på hvor god verdens kanskje beste skiløper klarer å være i den konkurranseformen.

Blant de norske konkurrentene er det i hvert fall flere som tviler sterkt.

Team Xtra Personell-manager Nils Marius Otterstad har ingen tro på Northug - og tror Petter er hektet av etter to mil.

- Dette blir en kulturkræsj. De beste langløperne vet at de må bytte på å dra for å komme seg løs fra feltet. De vet at Petter ikke kommer til å dra en meter, sier Otterstad til Vi Menn, og antyder at det kan bli litt «Petter mot røkla».

- Det blir et hardkjør fra start, der målet er å hekte av Petter i de få motbakkene opp mot Canazei. Langløperne vil vise at det ikke bare er å komme her og komme her, og hente en seier. 70 kilometer knallhard staking er noe annet enn det Petter er vant med, og selv om han er en komplett skiløper, tror jeg faktisk ikke han har sjanse til å vinne Marcialonga eller Vasaloppet, sier Team Xtra Personell-manageren.

Må slippe
Og Otterstad får støtte.

Sportssjef i Team NPRO Daniel Holm fastslår i en pressemelding at Northug kommer til å sprekke.

- Vi må huske at langløp med 7 mil, med staking, er nytt selv for Petter. Han kommer dessverre til kort. Han blir med nesten helt inn, men må gi slipp i den siste bakken opp til mål, sier han.

- Ingenting vil overraske meg med Petter Northug. Han er verdens med komplette og allsidige langrennsløper. Samtidig skal vi huske på at spesialistene aldri kommer til å tillate at Northug skal hale i land den gjeve seieren i Marcialonga, mener Holm, som har blant andre Børre Næss på laget.

Hjelmeset rister på hodet
TV 2s skiekspert Odd-Bjørn Hjelmeset flirer godt når han hører folk nærmest står i kø for å nedskrive Petter Northugs muligheter.

SKEPTISK: Team Xtra Personell-manager Nils Marius Otterstad.Foto: Agnete Brun / Dagbladet
SKEPTISK: Team Xtra Personell-manager Nils Marius Otterstad.Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer

- Jeg kan ikke fatte og forstå at de mener det. Petter har større sjanser i Marcialonga enn i Vasaloppet, jeg er helt uenig, sier Hjelmeset til Dagbladet.

Han spår at Northug kommer til å henge med helt til den siste bakken - og inn.

- Petter kommer ikke til å dra en meter, og jeg hører at han ikke kan regne med noe hjelp. Men så lenge han ligger langt foran, så er det jo veldig greit, da får han jo hjelp bare ved å være der, sier Hjelmeset.

Den tidligere storløperen tror samtidig det er en dårlig idé å gi Petter Northug ekstra motivasjon til å revansjere seg.

- Jeg tror han liker dette godt, at folk ikke har tro på ham, sier Hjelmeset.

- Jeg holder Jerry Ahrlin og Stanislav Rezac blant favorittene. Men skal vi ha tro på en nordmann, så tror jeg det blir Petter, fastslår Odd-Bjørn Hjelmeset.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!