Verdens beste løpere i coronakarantene

Rivalene stengt ute

Da coronaviruset stoppet kontrollen, økte frykten for mer juks. Det gjelder ikke alle friidrettsheltene.

KONKURRANSE SATT PÅ VENT: Kenyas verdensmestere Elijah Managoi og Timothy Cheruiyot er uten treningsanlegget sitt i virustida. Det gjelder samme strenge regler der som for Filip Ingebritsen og resten av løperfamilien hans i Norge. Her gjelder spurten VM-gullet på 1 500 meter i 2017. FOTO: Von der Lage/REX Shutterstock.
KONKURRANSE SATT PÅ VENT: Kenyas verdensmestere Elijah Managoi og Timothy Cheruiyot er uten treningsanlegget sitt i virustida. Det gjelder samme strenge regler der som for Filip Ingebritsen og resten av løperfamilien hans i Norge. Her gjelder spurten VM-gullet på 1 500 meter i 2017. FOTO: Von der Lage/REX Shutterstock. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TO måneder inn i den globale viruskrisa er toppidrett satt på vent over alt. De sportsheltene som skulle skinne under de sommerlekene i Tokyo som det kanskje aldri blir noe av, sliter med de samme daglige utfordringene som alle andre.

Mens Ingebrigtsen-brødrene måtte legge om treningsplanene her hjemme, har de fremste konkurrentene deres en etter en blitt isolert etter som myndighetene i Kenya har strammet til reglene. Alle er blitt stengt ute fra de vante treningsbanene under den nasjonale dugnaden for å stoppe viruset.

De to siste verdensmesterne på 1 500 meter kommer fra denne løpernasjonen:

  • Elijah Managoi vant VM-gullet i London 2017 foran treningskameraten Timothy Cheruiyot i en finalethriller der Filip Ingebrigtsen imponerte med bronse etter å ha tettet luka opp til de to kenyanerne.
  • Under VM i Doha i fjor høst var Managoi skadet. Da sikret Cheruiyot nok et kenyansk gull, ved å løpe fra Jakob Ingebrigtsen og det meste av feltet. Vinnerløpet på 3.29,26 var en ren maktdemonstrasjon.

Men nå er plutselig ikke nye dueller det viktigste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer