Sjakk-VM: Stusser over Magnus Carlsens forberedelser

Rivalene stusser over Carlsen-forberedelser: - Et mysterium

NRK-ekspert Torstein Bae mener imidlertid Sergej Karjakins analyse er å sette det litt for mye på spissen.

DET HARDNER TIL: Åtte partier er spilt så langt i årets sjakk-VM, og samtlige har endt med remis.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
DET HARDNER TIL: Åtte partier er spilt så langt i årets sjakk-VM, og samtlige har endt med remis. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er spilt åtte partier i årets sjakk-VM, og samtlige har endt med remis. Per tirsdagens hviledag er stillingen mellom Magnus Carlsen (27) og Fabiano Caruana (26) 4-4.

Carlsen har hatt et par gode muligheter til å avgjøre, men har fortsatt ikke klart å overmanne sin amerikanske motstander. Nå retter to av verdens aller beste sjakkspillere og Carlsen-rivaler kritikk mot nordmannen.

- Helt ærlig, det er et mysterium for meg hva Magnus' sekundanter driver med. Arbeidet deres er i praksis usynlig, sier Sergej Karjakin til nettstedet ruchess.ru, først omtalt av Aftenposten.

Også amerikanske Hikaru Nakamura, som ikke er for beskjeden til å melde litt, har uttrykt at han er forbauset over at Carlsen ikke har klart å skape mer med hvit.

Ikke god nok i åpningen

Tidligere har Magnus Carlsen spilt best med hvite brikker. Da han fikk spørsmål rundt teamet og om han er fornøyd med sekundantenes jobb etter partiet mandag, svarte han at han er veldig fornøyd.

NRK-ekspert Torstein Bae synes også Karjakin setter ting på spissen med sin uttalelse.

- Og Magnus har jo vært god med svart. Jevnt over har spillet med svarte brikker vært en suksess. Men det er klart man skjønner problemstillingen. Hovedkritikken mot Magnus de siste 15 åra har vært at han ikke er god nok i åpningen. Vi ser at han er uhyre sterk i andre faser, men mange mener at han ikke legger nok i åpningen, sier Bae.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer