DROPPER AIRBAG: Å trene på landinger i skumbasseng eller på airbag er noe det norske snowboard-landslaget dropper. Her er Marcus Kleveland i aksjon da han vant i verdenscupen i helga. Foto: Iain McGregor/Winter Games NZ/AP
DROPPER AIRBAG: Å trene på landinger i skumbasseng eller på airbag er noe det norske snowboard-landslaget dropper. Her er Marcus Kleveland i aksjon da han vant i verdenscupen i helga. Foto: Iain McGregor/Winter Games NZ/APVis mer

Snowboard

Rivalene trener på airbag. Det er et grep nordmennene dropper

Norges beste snøbrettkjørere fortrekker landinger på snø framfor i skumbasseng i oppkjøringen til OL i Pyeongchang.

Å trene på hopplandinger i skumbasseng eller airbag fremfor på snø ble for alvor introdusert av snowboardstjernen Shaun White foran OL i Vancouver i 2010. I sommer har den norske landslagssjefen Per Iver Grimsrud bitt seg merke i at konkurrentene har oppskalert bruken.

Det fører imidlertid ikke til at de norske utøverne går samme vei i forberedelsene til vinter-OL i sørkoreanske Pyeongchang om fem måneder.

– Jeg har blitt litt bekymret over hvor mye de trener på bager. Vi velger å ikke gjøre det, sier Grimsrud - og utdyper:

– For det første har vi ikke anlegg for det. For det andre ønsker ikke gutta å bruke det. De vil heller kjøre snowboard på snø. Jeg tror vårt opplegg med mange dager på snø er bedre. Konkurrentene glemmer en ting med den bagen – at det ikke er snø.

Snowboardkjørerne er allerede i gang med sin sesong. Mandag gikk OL-håpet Marcus Kleveland til topps i sesongens første slopestylekonkurranse i verdenscupen på New Zealand.

(NTB)