<strong>TOPPSERIE-KLARE:</strong> Ingrid Stenevik (Arna-Bjørnar), Elise Thorsnes (Avaldsnes) &nbsp;Tine Erichsen Engan (Grand Bodø), &nbsp;Maria Thorisdottir (Klepp), &nbsp;Nora Eide Lie (Kolbotn), &nbsp;Ingrid Moe Wold (LSK Kvinner), &nbsp;Megan Kufeld (Medkila), &nbsp;Lisa-Marie Karlseng Utland (Røa), Stine Hovland ( Sandviken), &nbsp;Ingvild Isaksen (Stabæk), Kristine Nøstmo (Trondheims-Ørn), &nbsp;Michele Betos (Vålerenga). Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
TOPPSERIE-KLARE: Ingrid Stenevik (Arna-Bjørnar), Elise Thorsnes (Avaldsnes)  Tine Erichsen Engan (Grand Bodø),  Maria Thorisdottir (Klepp),  Nora Eide Lie (Kolbotn),  Ingrid Moe Wold (LSK Kvinner),  Megan Kufeld (Medkila),  Lisa-Marie Karlseng Utland (Røa), Stine Hovland ( Sandviken),  Ingvild Isaksen (Stabæk), Kristine Nøstmo (Trondheims-Ørn),  Michele Betos (Vålerenga). Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Toppserien 2017:

Rivalene ypper seg: Vil jekke ned LSK etter den utrolige sesongen

LSK Kvinner har vunnet alt de siste tre åra. Nå vil Stabæk og Avaldsnes skyte de gule «Birdsa» ned fra toppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Toppserien sparkes i gang 17. april og alle de 12 eliteklubbene var i formiddag representert på Ullevaal stadion i Oslo til årlig «Kick Off».

LSK Kvinner har dominert norsk kvinnefotball fullstendig de siste åra med både serie- og cupgull i 2016, 2015 og 2014. I fjor tapte ikke laget en eneste kamp i serien (19-3-0).

Men:

Nå stopper dominansen - skal vi tro spillerne og ekspertene selv. Avaldsnes og Stabæk regnes som seriefavoritter, sammen med de gule «Birdsa» fra Romerike.

STABÆK-PROFIL: Ingvild Isaksen

Foto: Hans Arne Vedlog
STABÆK-PROFIL: Ingvild Isaksen Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

- Vi har høye forventninger og skal kjempe i toppen. Vi skal tåle å ha et favorittstempel, sier Stabæk-profilen Ingvild Isaksen (28) til Dagbladet.

- På tide å jekke ned LSK?

- Ja, det er på tide. LSK skal jekkes ned, men samtidig er de allerede blitt jekket ned av det store frafallet av spillere. De har nok innsett at de ikke vil dominere like mye. LSK har vært flinke til å være sultne på mer og mer. Det er suksessfaktoren, men det stopper nå, sier Isaksen med et lite glis.

- Vi er favoritter

<strong>AVALDSNES:</strong> Elise Thorsnes. Foto: Hans Arne Vedlog
AVALDSNES: Elise Thorsnes. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Stabæk- og landslagsspilleren får støtte av Avaldsnes' representant: Elise Hove Thorsnes (28).

- Vi forventer å ta det siste steget. Vi har to andreplasser på rad og nå skal vi ta gullet, sier Thorsnes til Dagbladet.

Hun fortsetter:

- LSK har mistet store profiler som har vært der i mange år. Det er ikke bra at noen vinner så mye og det er på tide at noen andre tar seriegullet. Og jeg mener det blir Avaldsnes, sier Thorsnes.

<strong>ALLE BORTE:</strong> Lene Mykjåland (t.h.), Marita Skammelsrud Lund, Isabell Lehn Herlovsen fra LSK Kvinner feiret med kongepokalen etter seier mot Røa i cupfinalen i fjor. Nå er alle borte fra LSK. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ALLE BORTE: Lene Mykjåland (t.h.), Marita Skammelsrud Lund, Isabell Lehn Herlovsen fra LSK Kvinner feiret med kongepokalen etter seier mot Røa i cupfinalen i fjor. Nå er alle borte fra LSK. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Stjerneflukt

LSK Kvinner har mistet mange store navn siden sesongslutt. Blant annet fem norske profiler:

Emilie Haavi (til Boston Breakers)

Isabell Herlovsen (til Jiangsu Suning)

Lene Mykjåland (lagt opp)

<strong>LSK-KAPTEIN:</strong> Ingrid Moe Wold. Foto: Hans Arne Vedlog
LSK-KAPTEIN: Ingrid Moe Wold. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Marita Skammelsrud Lund (lagt opp)

Marit Sandvei (lagt opp)

LSK-kaptein Ingrid Moe Wold legger ikke skjul på at det blir en litt annerledes sesong - men hun er optimist.

- Vi gleder oss veldig til det starter. Det kommer til å bli jevnere i toppen og bunnen. Det er flere som kjemper om gullet. Vi har mistet mange spillere og er et nytt lag, sier Wold til Dagbladet.

- Er dere gode nok til å forsvare gullet?

- Vi er gode nok til å vinne. Vi har fått inn gode spillere og har jobbet godt gjennom hele vinteren. Både når det gjelder spillestil og samspill. Vi blir bedre og bedre, sier Wold.

NFF er positive

- Hva tenker du om at rivalene vil jekke LSK ned fra tronen?

- Alle ønsker å være det beste laget og vi har vært der i tre år. Nå er det mange som sikkert ønsker at vi ikke skal lykkes, sier Wold.

Også NFF ser fram til en fantastisk sesong på norske baner over hele landet. Grand Bodø er nyopprykket og tar med seriefotballen nordover.

- Vi står foran et uforutsigbar sesong der det er åpent i toppen. Jeg er vanvittig stolt over å være leder for dette produktet. Dette er jenter som er gode på alt, fotball, flere tar høyere utdanning og studerer og de trener like mye som gutta. Vi er blant verdens beste nasjoner på kvinnesida, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Serieforeningen for Kvinnefotball.

Regjerende seriemester LSK Kvinner åpner 2017-sesongen i toppserien mot Klepp på hjemmebane 17. april.

LSK gikk gjennom forrige sesong uten tap (19-3-0). Forrige sesongs serietoer Avaldsnes starter på sin side hjemme mot Vålerenga.

På Røa er det klart for toppoppgjør allerede i første runde når Stabæk kommer på besøk. De øvrige åpningskampene i toppserien: Medkila-Sandviken, Trondheims-Ørn-Kolbotn, Grand Bodø-Arna Bjørnar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer