IKKE IMPONERT: - Man kunne forutse at han vant matchen, men jeg synes faktisk at kvaliteten i spillet hans var veldig dårlig, sier Carlsen-rival Hikaru Nakamura. Her fra en turnering i USA tidligere i år.
Foto: Stringer / NTB scanpix
IKKE IMPONERT: - Man kunne forutse at han vant matchen, men jeg synes faktisk at kvaliteten i spillet hans var veldig dårlig, sier Carlsen-rival Hikaru Nakamura. Her fra en turnering i USA tidligere i år. Foto: Stringer / NTB scanpixVis mer

Rivalens Carlsen-hån: - Kvaliteten i spillet hans var dårlig

- Stoler mer på min egen vurderingsevne enn hans, svarer Carlsen.

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): I går ble Magnus Carlsen verdensmester i sjakk for andre gang på rad. Det sikret han med seier over mostander Vishy Anand i ellevte parti.

Etter det ble 23-åringen selvsagt hyllet fra alle kanter.

En som derimot ikke var så imponert over Magnus Carlsen, er den amerikanske rivalen Hikaru Nakamura.

- Man kunne forutse at han vant matchen, men jeg synes faktisk at kvaliteten i spillet hans var veldig dårlig. Det kan hende Anand spilte veldig bra, men jeg synes, for eksempel, feilen han gjorde i parti seks, det han vant, var veldig ukarakteristisk, sier Nakamura i et intervju med Chess24.

Nakamura er sjakkspilleren med høyest rangering i USA. Han er akkurat nå ranket som nummer ni i verden.

- Stoler mer på min vurderingsevne Amerikaneren hadde heller ikke full tro på Carlsen under gårsdagens avgjørende parti:

- I går trodde jeg faktisk også at han var i trøbbel, da med hvite brikker. Så gjorde han det han gjorde, kom seg ut av knipa. Men jeg mener nok at spillet hans forrige gang var mer inspirerende, fortsetter Nakamura.

Den nybakte verdensmesteren selv bryr seg lite om Nakamuras stikk.

- Det er vanskelig for folk som ikke er med i matchen selv og ikke kjenner på alt som foregår. Jeg stoler mye mer på min egen vurderingsevne enn hans, sier Carlsen til Dagbladet.