EN OG TO: Bradley Wiggins vant Tour de France i 2012, med en fenomenal Chris Froome som hjelperytter. Men privat fungerer ikke samarbeidet så godt. Foto: NTB Scanpix
EN OG TO: Bradley Wiggins vant Tour de France i 2012, med en fenomenal Chris Froome som hjelperytter. Men privat fungerer ikke samarbeidet så godt. Foto: NTB ScanpixVis mer

Dårlig forhold mellom Froome og Wiggins

Rivalens kone langer ut mot Froome: - En slimål

De tidligere lagkameratene er ikke akkurat bestevenner. Bradley Wiggins' kone, Catherine, har tilsynelatende lite til overs for Chris Froome.

(Dagbladet): Nyheten slo ned som ei bombe tirsdag morgen:

Chris Froome (32), fire ganger Tour de France-vinner og to ganger OL-medaljør, avla en positiv dopingprøve i forbindelse med Vuelta a España i høst. Det dreier seg om et funn av unormalt store verdier av astmamedisinen salbutamol.

Froome selv har bedyret at han ikke har gjort noe som helst galt, og sier han rådførte seg med legen.

Slimål

Bradley Wiggins var i mange år lagkompis med Froome i Team Sky. Da Wiggins vant Tour de France i 2012, fungerte Froome som hjelperytter, selv om han utvilsomt hadde kapasitet til å vinne.

Kjemien mellom de to har aldri vært helt på topp, og lite tyder på at forholdet har blitt bedre i det siste. I en Facebook-post går nemlig Wiggins' kone Catherine knallhardt ut og kaller Froome en «slimål».

LANGET UT: Bradley Wiggins' kone Catherine. Foto: REUTERS/Matthew Childs
LANGET UT: Bradley Wiggins' kone Catherine. Foto: REUTERS/Matthew Childs Vis mer

Saken ble plukket opp i blant annet Daily Telegraph før Catherine Wiggins rakk å slette posten.

- Jeg blir kvalm. Hvis det skulle ha seg sånn at jeg tror på konspirasjonsteorier, ville jeg nok tro de kastet mannen min under bussen for å dekke for denne slimålen, skrev Wiggins på Facebook.

Ikke bestevenner

Senere skal Wiggins ha slettet posten, og erstattet den med en beklagelse.

- Jeg beklager for følelsesutbruddet. Stresset tok meg. Det skjedde i øyeblikket, og det var ikke meningen å skape uro.

Michelle Froome, kona til Chris Froome, og Cath Wiggins har tidligere vært i munnhuggeri på sosiale medier.

Chris Froome var torsdag ute og bedyret sin uskyld i saken. Astmamedisin er ikke det verste du kan tas for, men dosen var det dobbelte av det tillatte. Derfor risikerer han utestengelse.

- Jeg kan forstå reaksjonene til mange der ute, spesielt med tanke på historikken til denne idretten. Men dette er ikke en positiv test. Idretten vår stammer fra en veldig mørk bakgrunn og jeg har gjort alt jeg makter i løpet av min karriere for å vise at idretten nå har snudd, sier Froome i intervjuet med BBC