Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rivalens slakt: - En person det er umulig å like

Refser dopingtatte Maria Sjarapova.

KRITISK: Tennisspiller Dominika Cibulkova har lite godt å si om den dopingtatte rivalen Maria Sjarapova. Foto: EPA/WU HONG
KRITISK: Tennisspiller Dominika Cibulkova har lite godt å si om den dopingtatte rivalen Maria Sjarapova. Foto: EPA/WU HONG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag ble kjent at den norske vektløfteren Ruth Kasirye (33) har levert en positiv dopingprøve for stoffet meldonium

Tennisstjerna Maria Sjarapova (28) er foreløpig det mest kjente navnet som er blitt avslørt med det forbudte stoffet. Og i den forbindelse har tennisrival Dominika Cibulkova (26) benyttet anledningen til å slenge med leppa.

- Hun (Sjarapova) er en person det er umulig å like. Arrogant, innbilsk og kald. Når vi sitter sammen i garderoben, hilser hun ikke engang, sier Cibulkova, gjengitt av Fox Sport og News.com.

- Jeg synes virkelig ikke synd på henne. Og jeg vil ikke savne henne på touren, sier Cibulkova.

Ikke overrasket En rekke idrettsutøvere har testet positivt for meldonium etter at det ble satt på dopinglista 1. januar i år. Mange russere er blitt avslørt, men også den svenske friidrettsstjerna Abeba Aregawi - og nå, norske Ruth Kasirye.

Maria Sjarapova er uten tvil det mest kjente navnet og den russiske tennisspilleren var den best betalte kvinnelige utøveren i verden. Etter dopingavsløringen mistet hun flere av sine lukrative avtaler.

- Jeg er overrasket over alle de diplomatiske uttalelsene, for alles mening er noe helt annet, sier Cibulkova, og fortsetter:

- Teamet hennes, til og med Grigor Dimitrov (ekskjæreste og tennisspiller) kunne småsnakke med alle. Men da Sjarapova plutselig entret rommet, ble alle stille. Dette ble en spøk blant oss tennisspillere, sier Cibulkova, som kommer fra Slovakia.

Beklaget Maria Sjarapova fortalte på en pressekonferanse i mars at hun hadde tatt det forbudte stoffet i en årrekke.

- Jeg vil fortelle dere at jeg har blitt tatt for doping. Jeg tar det fulle ansvaret for det. Jeg har gjort en feil. Jeg har tatt en medisin i flere år, men i et brev jeg fikk fra Det internasjonale tennisforbundet for noen dager siden fikk jeg vite at den inneholder meldonium. Det er viktig for meg at dere forstår at jeg har tatt denne medisinen i ti år. Det er først fra 1. januar Meldonium ble ulovlig, noe jeg ikke visste, sa Sjarapova.

Over 100 idrettsutøvere er fersket siden nyttår. Her er et utvalg:

Olga Abramova, Ukraina (skiskyting)
Abeba Aregawi, Sverige (friidrett)
Jekaterina Bobrova, Russland (kunstløp)
Alexej Bugajtsjuk, Russland (vannpolo)
Pavel Jakusjevski, Russland (sykling)
Julia Jefimova, Russland (svømming)
Semjon Jelistratov, Russland (skøyter kortbane)
Ruth Kasirye, Norge (vektløfting)
Nikolai Kuksenkov, Russland (turn)
Pavel Kulizjnikov, Russland (skøyter)
Eduard Latypov, Russland (skiskyting)
Gabriela Petrova, Bulgaria (friidrett)
Andrej Rybakov, Hviterussland (vektløfting)
Maria Sjarapova, Russland (tennis)
Anastasia Tsjulkova, Russland (sykling)
Artem Tysjtsjenko, Ukraina (skiskyting)
Eduard Vorganov, Russland (sykling)

Kilder: Dopinglist.com, NTB.