GIRET: Niklas Dyrhaug synes Maurice Manficat så vel giret ut på den franske OL-samlingen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GIRET: Niklas Dyrhaug synes Maurice Manficat så vel giret ut på den franske OL-samlingen. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Overtenning på fransk OL-samling

Rivalens spesielle bilde får Dyrhaug og Iversen til å undre: - Oi, da

Emil Iversen og Niklas Dyrhaug synes Maurice Manificat ser vel giret ut før OL-sesongen, men den franske langrennsstjerna benekter at det er noe unormalt med strandbildet som sprer seg i sosiale medier.

(Dagbladet): Sammen med de største franske vinteridrettsprofilene - som skiskytterstjernene Martin Fourcade og Marie Dorin Habert - gjør langrennsesset Maurice Manificat seg klar til den viktige OL-sesongen som venter.

OL i Pyeongchang er så mye mer enn en nordisk skifest, og de største nasjonene setter alltid inn mer ressurser når det er et vinter-OL i enden av sesongtunnelen.

Derfor har Frankrike arrangert felles OL-samlinger for deres største medaljehåp i Pyeongchang, i et håp om at de beste utøverne kan hjelpe og utvikle hverandre på tvers av de ulike idrettene. Også den norske leiren har felles OL-samlinger hvor utøvere fra ulike vintergrener samles.

- Det er veldig nyttig, lærerikt og inspirerende. Jeg håper det kan utvikle oss som idrettsutøvere. Det er mye vi kan lære av hverandres kompetanser, ferdigheter og erfaringer, sier Maurice Manificat til Dagbladet.

Det franske samholdet er tett, og Manificat vil gjerne lære av skiskytterkongen Fourcade - og motsatt.

Motivasjonen er stor, men de norske langrennsgutta synes det franske kapasitetskongen - som har tidenes nest raskeste etappetid opp monsterbakken i Val di Fiemme og et oksygenopptak på 90 - ser i overkant giret ut.

- Tydeligvis noe som tenner ham

Det sier de i lys av bildet som har spredd seg på Twitter med en rød ring rundt Manificats mest hellige område. 31-åringen valgte å retweete bildet, som får de norske langrennsgutta til å le.

- Uff da, der har vi en litt uheldig fransk en, ja. Har han lagt det ut selv? spør en lattermild Emil Iversen når Dagbladet viser fram bildet.

- Han har retweetet det.

- Han han har det, ja. Maurice byr virkelig på. Så langt har ikke jeg kommet. Jeg får prøve å holde meg unna de glippene der. Det er tydeligvis et eller annet som tenner Maurice når han går på ski, sier Iversen karakteristisk.

Niklas Dyrhaug, som er så god venn med Manificat at franskmannen prøvde å lokke Dyrhaug til å gå for Frankrike under Lahti-VM, spøker også med franskmannen.

BYR PÅ SEG SELV: Emil Iversen er ikke redd for å by på seg selv, men mener han har litt å gå på før han er på Maurice Manificats nivå. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BYR PÅ SEG SELV: Emil Iversen er ikke redd for å by på seg selv, men mener han har litt å gå på før han er på Maurice Manificats nivå. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Haha, oi, da. Har han lagt ut det selv? Det ser ut som han er veldig giret om dagen. Det ser også ut som at han er i bra form, sier Dyrhaug til Dagbladet og ler.

Manificats forklaring på bildet

Når Dagbladet nevner bildet og gjenforteller Iversen og Dyrhaugs utsagn om det, bryter også Manificat ut i latter.

- Hahaha, det er ikke noe unormalt der! Det ser kanskje sånn ut, men jeg er ikke «overtent» på bildet, sier Manificat til Dagbladet.

- Det er noen som kødder med meg og skaper humor ut av bildet. Du vet når det er et bilde av deg og noen finner noe litt rart, så blir det blåst ut av alle dimensjoner og satt i en rar sammenheng. Det er dette er. Det er en slags vits, forklarer franskmannen.

- Hvorfor valgte du å retweete bildet?

- Haha, fordi det er humor. Det er viktig å vise selvironi og le av seg selv, sier Manificat.

Han har et godt forhold til mange av de norske utøverne, ikke minst Niklas Dyrhaug.

VARSLER KRISEKMØTE: Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug forteller at det er kamp om plassen på søndagens femmil. De røper også en uventet kandidat. Video: Øyvind Godø / Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer

- Niklas tok vel medalje hver gang han fikk gå i VM i Lahti og kunne sikkert vunnet mer om han hadde fått gå flere distanser. Kanskje han burde gå for Frankrike i stedet? spør Manificat.

Isfronten med Sundby

Unntaket fra den gode norsk-franske relasjonen var da det oppsto en isfront mellom Manificat og Martin Johnsrud Sundby forrige sesong. Årsaken var at franskmannen gikk hardt ut mot astmamedisineringen i norsk langrenn og Sundby-saken spesielt.

Manificat hevdet at han forsøkte å ta kontakt med forrige sesongs verdensener, men at han opplevde at Sundby verken ville snakke med eller møte ham i blikket under høydeoppholdet i Val Senales i fjor høst.

- I Val Senales ville ikke Sundby møte meg i blikket eller snakke med meg. Han ville ikke se på meg engang, selv om vi møttes i løypa. Men nå er det bedre. Nå sier han «hallo» og ønsker meg lykke til. Men i Val Senales var det annerledes. Vi snakket ikke der, sa Manificat til Dagbladet i vinter.

- Hvorfor ikke?

mister northug som romkompis: Emil Iversen forbereder seg på ensomhet da Petter Northug tar noen pausedager hjemme. - Det blir ensomt og trist, sier en sliten Iversen som ikke er skuffet etter å ha blitt slått av romkamerat, Petter Northug. Reporter: Øyvind Godø / Video: Lise Rafaelsen Vis mer Vis mer

- Jeg vet ikke hvorfor han ikke ville snakke med meg. Kanskje var det fordi han gjorde en feil og ville unngå å snakke om det. Kanskje er det fordi han var sint fordi jeg sa hva jeg mente om saken til deg. Men sånn er det. Det er heldigvis bedre nå, sier franskmannen.

- Den mannen er en legende

Konfrontert med utsagnene svarte Sundby at han ikke kjente seg igjen og at han ikke hadde hensikt om å ignorere den franske langrennsstjerna.

- Hvis Manificat sier det, må han være paranoid. Jeg har ikke unngått ham, svarte Sundby til Dagbladet.

Manificat tok det med et smil og svarte at forholdet er langt bedre nå.

Niklas Dyrhaug beskriver Manificat som en kjernekar.

- Den mannen er en legende, sier Dyrhaug til Dagbladet og gliser.

Manificat ler når han hører Dyrhaugs karakteristikk.

- Haha, nei, det er jeg ikke. På ingen måte. Men Niklas er en kjempegod kar. Vi har veldig bra kontakt, sier franskmannen.

- Spørsmålet er da: Hva er du egentlig, paranoid eller en legende?

- Haha, da er jeg nok heller paranoid. Jeg er i hvert fall ingen legende, sier han ydmykt.