Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rivalens stikk mot Carlsen: - Ikke underholdende

Etter VM-starten.

INDISK STIKK: Verdensmester Magnus Carlsen (t.v.) og Anish Giri møttes til kamp i Norway Chess tidligere i år. Giri mener Carlsens spill ikke er underholdende.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
INDISK STIKK: Verdensmester Magnus Carlsen (t.v.) og Anish Giri møttes til kamp i Norway Chess tidligere i år. Giri mener Carlsens spill ikke er underholdende. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Følg VM-parti tre her.

(Dagbladet): Magnus Carlsen har fått en drømmestart på sjakk-VM og leder 1,5 - 0,5 mot Vishy Anand før dagens tredje parti.

Men til tross for en superstart kommer det flere stikk mot nordmannens spillestil.

- Carlsen er ikke den som spiller mest underholdende, men vi skal ikke overdrive heller. Spillet hans inneholder dynamikk og kreative ideer. Du kan ikke være nummer én i moderne sjakk uten å være en all-round-spiller, sier stormester Anish Giri, ifølge The Indian Express.

Giri er nummer sju på verdensrankingen.

- Det eneste som betyr noe for Carlsen er å vinne. Ikke mange har hans selvtillit, sier Giri.

Ikke fancy Sjakkprofilen Susan Polgar er enig.

- Carlsen styrer motstanderen mot stillinger de føler er ubehagelig. Han bryr seg ikke om han ikke får noe ut av åpningene, så lenge motstanderen får svi. Grunnen er enkel. Magnus mener han kan slå hvem som helst og bryr seg ikke om å vinne på fancy måter, sier sjakkprofilen Polgar.

Stormester Abhijit Kunte, tidligere OL-lagkamerat med Anand, mener det eneste som kan stoppe Carlsen er at motstanderen går i strupen på nordmannen.

- Selv med svarte brikker bør Anand være offensiv. Han må ta sjanser med begge farger, sier Kunte til Times of India.

Tabbe Det tredje VM-partiet starter klokka 13. Anand spiller med hvite brikker.

Søndag vant Carlsen etter å ha kontrollert partiet lenge før Anand gjorde en stor feil i trekk 33.

- Jeg var overrasket over tabben hans, men på det tidspunktet var han i en fryktelig dårlig posisjon, sa Magnus Carlsen på pressekonferansen etter partiet.

PS: Hver seier gir ett poeng. Remis gir 0,5 poeng. VM spilles først til 6,5 poeng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling