- River høydehuset

Odd-Bjørn Hjelmeset har bestemt seg for å rive høydehuset han kjøpte fra Bjørn Dæhlie i 2000.

- Jeg ser den diskusjonen som har kommet i kjølvannet av dopingskandalene i vinter. Og jeg vil ikke være den som blir utsatt for mistanke og spekulasjoner om doping. Dessuten har jeg nesten ikke brukt huset, så valget var enkelt om å rive det, sier Hjelmeset til Dagbladet.

Helt siden Vebjørn Rodals utfall mot Bjørn Dæhlies bruk av høydehus i 1997, har debatten om bruk av høydehus rast i Norge. Olympiatoppen har hele tida støttet bruk av høydehus, men nå tar flere og flere utøvere sjøl initiativ til å kutte bruken av det.

  • Løpere som Thomas Alsgaard, Frode Estil og Kristen Skjeldal har vært skeptiske til høydehus hele karrieren.
  • Bente Skari er blant få som har høydehus hjemme, men har brukt det lite. Også Anita Moen har vært sporadisk i høydehuset i Trysil. Av ekstrembrukere i norsk idrett finner man Marius Bakken som har innstallert tynnluftsmaskin hjemme i sin leilighet.
  • De dopingavslørt finske langrennsløperne Mika Myllylä og Jari Isometsä brukte høydehus flittig. Det har også Per Elofsson gjort inntil i år. Nå har verdens beste skiløper bestemt seg for å slutte med det.
  • OL-mesteren på 15-kilometer, Andrus Veerpalu, ga høydehuset æren for sitt overraskende gull i Salt Lake City.
  • I den siste tida har det også kommet fram at høydehus blir tatt i bruk i fotballen. Liverpool FC har installert høyderom på treningssenteret, og David Beckham avslørte denne uka at han sover i høydetelt på grunn av sin gipsede venstrefot for å bevare noe av formen til fotball-VM i sommer.