Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

River Plate vil sende spillere til Tippeligaen

Trener Matias Almeyda ser mot Norge for utlån.

STOR JOBB: Matias Almeyda har fått ansvaret for å få River Plate tilbake i argentinsk toppfotball etter nedrykket. En av planene er å utvikle spillere på lån i norsk eliteserie.Foto: SCANPIX/AFP/NA/DAMIAN DOPACIO
STOR JOBB: Matias Almeyda har fått ansvaret for å få River Plate tilbake i argentinsk toppfotball etter nedrykket. En av planene er å utvikle spillere på lån i norsk eliteserie.Foto: SCANPIX/AFP/NA/DAMIAN DOPACIO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

River Plates nye trener Matias Almeyda ønsker å plassere spillere fra den argentinske storklubben i norske eliteserieklubber.

Klubben rykket nylig ned til argentinsk 2. divisjon for første gang i historien.

- Vi tar sikte på å få til et samarbeid med én eller to eliteserieklubber. Kanskje allerede fra neste overgangsvindu, det som åpner i august, sier Almeydas norske venn og samarbeidspartner Terje Liverød til NTB.

River har rundt 50-60 spillere under kontrakt. De har alltid lånt ut en rekke spillere, både til de tre øverste divisjonene i Argentina og utenlandske klubber. Et par utlånsspillere har faktisk blitt seriemestere for Estudiantes. Nå vil Almeyda og Liverød rette blikket også mot Norge og Skandinavia.

Vil dominere - Dels fordi River må kutte kostnader, dels fordi Matias og jeg tror det er bedre å leie ut en del til Norge enn mange andre steder. Nivået på den norske serien er slik at disse spillerne normalt sett vil kunne dominere og markere seg samt få god erfaring, forklarer Liverød.

- Den norske serien har gode rammer og det finnes ingen reservelagsserie i Argentina for annendivisjonslagene. For toppserien finnes det en parallellserie for B-lagene. Det betyr at flere spillere, de som er nærmest A-stallen ikke får nødvendig kamperfaring. Det nødvendiggjør økt utleie/lån av spillere, forklarer Almeydas samarbeidspartner.

Store byer Almeyda spilte to seriekamper for Lyn i 2007. Nylig ble den tidligere argentinske landslagsspilleren gitt oppgaven med å trene River opp i den argentinske eliteserien.

- Matias kjenner Norge fra sin periode i Lyn og vi ønsker å sette dette i gang snarest. Samarbeidsklubben(e) bør komme fra store byer i norsk målestokk og se potensial i dette. Med leie- og låneavtaler med kjøpsopsjon tar de norske klubbene liten økonomisk risiko. Den økonomiske eksponeringen er lav og risikoen tilnærmet begrenset. Dette er noe jeg har anbefalt i mange år, og noe som mange klubber i for eksempel Spania og Italia også gjør, sier Liverød.

- Men dette er ikke noe vi bare vil gjøre i augustvinduet, men over tid. Skal vi samarbeide med noen må vi kunne skape relasjoner over tid. Nå skal vi sondere terrenget litt, sier Liverød.

Almeyda er på ferie i Miami, men president Daniel Passarella er interessert i at River skal samarbeide med skandinaviske klubber. Svenske klubber kan også være aktuelt.

(NTB)