Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Örlund ble straffehelt da RBK fikk perfekt start

Slo Rapid Wien i første kamp i Europa League.

REDDET STRAFFE: Rosenborg så ut til å rote bort en tomålsledelse, men denne strafferedningen sørget for at RBK rodde i land en 2-1-seier. Foto: EPA/HELMUT FOHRINGER
REDDET STRAFFE: Rosenborg så ut til å rote bort en tomålsledelse, men denne strafferedningen sørget for at RBK rodde i land en 2-1-seier. Foto: EPA/HELMUT FOHRINGER Vis mer

Rosenborg - Rapid Wien 2-1

(Dagbladet): Tarik Elyounoussi og Mikael Dorsin sørget for målene da Rosenborg innledet Europa League-gruppespillet med en solid 2-1-seier borte mot Rapid Wien.

Men keeper Daniel Örlund står igjen som den kanskje største helten i kveld:

På stillingen 2-1 til Rosenborg laget høyreback Christian Gamboa en klønete straffe med drøye 20 minutter igjen å spille. Costaricaneren var kraftig på etterskudd da han skulle takle Deni Alar, og det var ikke en eneste protest i borteleiren da dommeren pekte på straffemerket.

En uskreven regel i fotball sier imidlertid at den som blir felt ikke skal ta straffen selv - en regel Alar åpenbart ikke brydde seg nevneverdig om.

Han skjøt nede til venstre for Örlund, men RBK-keeperen gikk til riktig side og fikk hånda på ballen.

Resten av kampen presset Rapid Wien på for en scoring, mens RBK forsvarte seg med nebb og klør. Østerrikerne kom sjelden til de store mulighetene, men i sluttsekundene fikk et innlegg gå gjennom hele RBK-feltet. Heldigvis greide ikke noen Rapid-spillere å få foten på ballen, og dermed kunne gjestene fra Trondheim slippe jubelen løs på en folketom Ernst Happel Stadion.

SCORET: Med bakhodet stanget Mikael Dorsin inn 2-0. Foto: EPA/HELMUT FOHRINGER
SCORET: Med bakhodet stanget Mikael Dorsin inn 2-0. Foto: EPA/HELMUT FOHRINGER Vis mer

- Vi vinner mest på god disiplin og forsvarsspillet. Jeg ønsket mer av oss offensivt, og mer nøyaktighet i pasningsspillet. Men for all del, vi starter med tre poeng på bortebane. Det er bra, sier RBK-trener Jan Jönsson til Canal 9.

I den andre kampen i gruppa endte det 0-0 mellom Bayer Leverkusen og Metalist Kharkiv. Det betyr at Rosenborg har inntatt førsteplassen i gruppe K.

Trønderne ledet 1-0 til pause, etter en imponerende defensiv forestilling.

Rapid Wien skapte ikke en eneste stor sjanse mot et lavtliggende norsk lag, og selv om heller ikke RBK var på mange farlige visitter på vertenes halvdel, var de effektive når sjansen kom:

Daniel Fredheim Holm presset keeperen til å miste ballen to ganger, den siste gangen burde kanskje nordmannen fått frispark mot seg, men dommeren lot spillet gå. Rapid Wien fikk tilsynelatende kontroll på ballen, men så fant midtstopper Gerson ut at han skulle forsøke å drible Rade Prica som bakerste mann. Svensken framprovoserte et balltap i farlig posisjon, og Tarik Elyounoussi så at keeper sto langt ute. Med en følsom lobb scoret han sitt første mål i RBK-trøya.

- Det var litt kriging i forkant, hvor Daniel ramler inn i keeperen. Ballen ender hos Rade, og så får jeg ballen servert og ser at keeper er ute av posisjon. Det var bare å føle på skoen og touchen, og det holdt. Mange hadde spurt etter min første scoring for Rosenborg, og det var på tide å komme med den i dag. Deilig å se ballen gå i mål, sier Tarik til Canal 9.

2-0 til Rosenborg kom etter 60 minutter:

Mikael Dorsins skudd var på vei utenfor, men keeper slo ut til corner. Den slo Borek Dockal perfekt inn i feltet, og med bakhodet stusset Dorsin ballen i mål via tverrliggeren.

- Det er ikke så ofte jeg scorer, men jeg sniker inn noen scoringer iblant. Det var deilig, sier svensken.

Han var langt mer fornøyd med resultaten enn med prestasjonen.

- Fra å lede 2-0 og ha så god kontroll defensivt, får de trykk på oss. Vi er nær ved å rote bort seieren. Det kjennes litt unødvendig, og gjør at jeg sitter med litt blandede følelser. Men vi har flyt for tida, og da stiller vi høyere krav til oss selv. Jeg er veldig fornøyd med tre poeng. Samtidig er det viktig med høye krav og ambisjoner, sier Dorsin.

Seks minutter etter svenskens scoring skapte Rapid Wien ny spenning, da Dockal glapp i markeringen og Markus Katzer headet inn 1-2 etter corner.

Kort tid etterpå fikk vertene altså straffespark - som Daniel Örlund heldigvis tok hånd om.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media