Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rnkovic bøtelegges for slag

Men slipper fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Strømsgodset-spiss Petar Rnkovic har vedtatt et forelegg på 10 000 kroner, et forelegg han ble ilagt etter at han slo til lagkameraten Thomas Finstad på trening i forrige uke

Finstads kinnbein brakk på tre steder, men han tilga raskt sin klubbkollega. Politiet bestemte seg uansett for å straffe Rnkovic.

- Med dette ønsker vi å signalisere at det er uakseptabelt å slå til noen på idrettsbanen, med mindre du driver med boksing.
 

Det sier politiadvokat Ole Jacob Garder i Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no.

Han legger ikke skjul på at signaleffekten er en viktig årsak til at politiet valgte å blande seg inn, tross at fornærmede, Thomas Finstad, mente Petar Rnkovic har fått straff nok.

-  Det fornærmede sa, spilte inn i helhetsvurderingen, bekrefter Garder.

Finstads tilgivelse kan også spilt inn når det gjaldt hvilken anklageform politijuristen valgte. I utgangspunktet kan et slag med så alvorlige skader, resultere i en fengselsreaksjon.

- I dette tilfellet sto det mellom anklageformene legemsfornærmelse med skadefølge eller legemsbeskadigelse. Forskjellen er at du i det andre tilfellet vet at du påfører motparten skade, forklarer politiadvokaten.

ANGRENDE SYNDER: Petar Rnkovic, her flankert av Dag-Eiliv Fagermo (t.v.) og daglig leder Tom Berntzen, framsto som en angrende synder på pressekonferansen etter slaget i Drammen. Foto: SVEN-ERIK RØED/DRAMMENS TIDENDE/SCANPIX
ANGRENDE SYNDER: Petar Rnkovic, her flankert av Dag-Eiliv Fagermo (t.v.) og daglig leder Tom Berntzen, framsto som en angrende synder på pressekonferansen etter slaget i Drammen. Foto: SVEN-ERIK RØED/DRAMMENS TIDENDE/SCANPIX Vis mer

Anklagen mot Rnkovic ble straffelovens paragraf 228, annet ledd: legemsfornærmelse med skadefølge.

- Denne anklagen kan også ende med en fengselsreaksjon, men den åpner i tillegg for forelegg - og det var det vi fant mest riktig i dette tilfellet, sier Garder.