TOMÅLSSCORER: Petar Rnkovic (t.v.) hadde aldri tidligere scoret i Tippeligaen. Da uttellingen først kom mot Thomas Myhre og Kongsvinger, var ikke nummer to langt unna, og Godset-spissen sikret drammenserne deres første borteseier på fremmed (kunst)gress denne sesongen.Foto: SCANPIX
TOMÅLSSCORER: Petar Rnkovic (t.v.) hadde aldri tidligere scoret i Tippeligaen. Da uttellingen først kom mot Thomas Myhre og Kongsvinger, var ikke nummer to langt unna, og Godset-spissen sikret drammenserne deres første borteseier på fremmed (kunst)gress denne sesongen.Foto: SCANPIXVis mer

Rnkovic-dobbel sørget for Godsets første borteseier i 2010

Senket Kongsvinger på Gjemselund.

||| (Dagbladet): Kongsvinger - Strømsgodset 0-2.

Strømsgodset på hjemme- og bortebane er Tippeligaens svar på Dr. Jekyll og Mr. Hyde.

Mens laget jevnlig leverer festforestillinger på eget kunstgress på Marienlyst, sto drammenserne med fattige to borteseirer i løpet av Ronny Deilas to og en halv sesong som hovedtrener.

Søndag skulle Deila og kompani lykkes for tredje gang på 36 forsøk da fotballnomaden Petar Rnkovic fikk uttelling i Tippeligaen for første gang, og det to ganger. Selv om 31-åringen hadde til gode å score i landets øverste fotballserie, mener Deila at det ikke er noen tilfeldighet at Rnkovic ble utslagsgivende på Gjemselund

- Det er ikke tilfeldig at det var han som scoret målene. Han har vært en målscorer i mange år på lavere nivåer, er rutinert og har vært med på mye, sier Deila, som også roser spissens «herlige mentalitet».

Framgang
Med 2-0 seier borte mot nedrykkstruede Kongsvinger, klatret Strømsgodset tre plasser på tabellen til en åttendeplass, og tok et langt steg bort fra nedrykkskampen.

Nå er det 10 poeng ned til fylkesrival Hønefoss på kvalikplass, mens det bare er åtte poeng opp til Tromsø på sølvplass. Det gleder Deila.

- Nå er det kortere til medaljeplass enn det er ned til nedrykk, så det er en klar framgang fra i fjor, konstaterer Godset-treneren overfor TV 2 Sporten.

- Ingen stor kamp
Likevel mener Deila at elevene hans ennå har mye å gå på prestasjonsmessig når de beveger seg utenfor bygrensa i Drammen, og at seier mot lag som Kongsvinger normalt bør resultere i tre poeng.

- Vi er veldig fornøyde med at vi vinner. Men når vi møter lag bunnlag som Kongsvinger, skal vi være gode nok til å vinne på bortebane. Dette var ikke noen stor fotballkamp, og vi er nødt til å tørre mer med ballen og være mer offensive i hodet når vi reiser for å møte Odd Grenland i neste bortekamp, understreker Deila.

Kontring og volley
Langt verre ser det ut for Kongsvinger, som klappet sammen etter at Rnkovic ga Godset ledelsen like før halvtimen var spilt etter et velregissert kontringsangrep der han og Muhamed Keita pluteselig var aleine med Thomas Myhre på bakre stolpe.

Innlegget fra Øyvind Storflor var millimeterpresist, og Rnkovic klinket til på volley. Myhre fikk en hånd på ballen, men var i realiteten sjanseløs på å avverge baklengs.

Samme Rnkovic skulle få et enda bedre volleytreff 55 minutter ut i kampen da han raskt oppfattet hvor André Hanssens blokkerte skuddforsøk kom til å ende.

 31-åringen vendte opp og banket til på direkten med utsøkt avslutningsteknikk, og denne gangen var ikke Myhre i nærheten av ballen.

Det var mer enn tilstrekkelig til å avgjøre kampen i drammensernes favør mot et Kongsvinger-lag som slet med å skape farligheter på hjemmebane.

- Et tap som svir
- Vi falt for mye sammen etter at vi fikk baklengsmål. Laget spilte nedrykksfotball slik som vi framsto. Denne kampen ble veldig lik den vi hadde hjemme mot Brann. Da maktet vi heller ikke å heve spillet etter at vi kom under, oppsummerer KIL-trener Tony Gustavsson overfor TV 2.

- Vi må være sterkere mentalt, og ikke slippe inn så billige mål. Det er et helt annet nivå i eliteserien enn vi var vant med i fjor. Her kan vi ikke styre kampene og må bli mer kyniske, legger han til.

Keeper Thomas Myhre var oppgitt over nok et tap mot en motstander Kongsvinger burde ha slått for å holde liv i drømmen om tippeligaspill i Glåmdalen også i 2011.

— Dette tapet svir. Vi er ikke mange muligheter igjen nå om vi skal ta nok poeng til å overleve. Men det er ikke noe å si på resultatet, vi var ikke dyktig nok, understreker Myhre overfor TV 2.