Ro deg ned litt, Carew

John Carew (20) maser på å få reise utenlands og Rosenborg har verken råd eller lyst til å stanse ham. Men tidspunktet er feil - både sportslig og økonomisk.

Carew har så mye utemmet selvtillit at han nesten ikke finner store nok sportslige utfordringer. Men hvis ikke Carew veldig snart gjør det selv, så bør noen av hans nærmeste medhjelpere definere den aller største utfordringen.

I mellomtida gjør Dagbladet det:

  • Hvordan sørge for at framtida blir best mulig, sportslig og økonomisk.

Definisjonen leses antakelig som en banal selvfølgelighet. Men faktum er at Carew er i ferd med å hoppe over både én og to selvfølgeligheter i sitt lett hektiske mas om å få reise utenlands.

Carew bør roe seg ned litt - og innse følgende:

Både sportslig og økonomisk vil han få det bedre hvis han spiller i Rosenborg ut denne tippeligasesongen.

Modnes

Han vil bli en bedre fotballspiller - som igjen vil øke både etterspørsel og pris, til Carews og Rosenborgs fordel.

Skal RBK slippe Carew nå?
Skal RBK slippe Carew nå? Vis mer

Carew framstår fortsatt som en ganske uferdig fotballspiller. Glimtvis er han glitrende, men ser vi objektivt på Carews prestasjoner for Rosenborg, så ender vi ikke opp med inntrykket av at han foreløpig er en europeisk toppspiss ut fra de kravene som stilles til stabile prestasjoner på et høyt nivå.

Men: Han er ikke langt unna. Antakelig bare en sesong i Tippeligaen, der han kan modnes, og dokumentere stabilitet og effektivitet.

Ikke stabil

Jeg tror tidspunktet for å reise faktisk er det minst gunstige akkurat nå:

  • Fordi Carew har vist såpass at han vil bli møtt med et enormt forventingspress uansett i hvilken klubb han havner. Men: Han har ennå ikke vist seg stabilt god på et høyt nivå - en forutsetning for å etablere seg på et storlag i en tøff liga.

Det likner et umulig utgangspunkt.

Carew sier i dag til Dagbladet at han gjerne vil til Borussia Dortmund - fordi han der vil gå rett inn på laget. Uttalelsen bekrefter at den nevnte selvtilliten er i orden, men den avslører også at det antakelig ligger en del overraskende opplevelser og erfaringer og venter på ham utenfor den lune brakka på Lerkendal.

Der ligger også pengene og berømmelsen. Hvis han roer seg ned litt.