- Ro deg ned

Da Gyda Westvold Hansen begynte å snakke om gullet, fikk hun beskjed av moren om å roe seg ned. 18-åringen er likevel klar til å skrive historie i kombinert

GULLFAVORITT: Gyda Westvold Hansen. Foto: Geir Olsen / NTB
GULLFAVORITT: Gyda Westvold Hansen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): For første gang skal kvinnene delta i kombinert i VM. Det skjer lørdag - og blant favorittene er norsk Gyda Westvold Hansen (18).

På en pressekonferanse i formiddag stilte kombinertkvinnene opp og snakket om forventningene til mesterskapet, i en idrettsgren der Norge har stolte tradisjoner.

- Jeg drømmer selvsagt om gullet. Men det som står i fokus, er å gjøre arbeidsoppgavene mine, sier Westvold Hansen.

- Så får vi gjøre opp regnskapet etterpå.

HÅP: De norske kombinertløperne i sentrum av Oberstdorf. Fra venstre: Gyda Westvold Hansen, Marte Leinan Lund, Mari Leinan Lund, Mille Moen Flatla og Hanna Midtsundstad. Foto: Terje Pedersen / NTB
HÅP: De norske kombinertløperne i sentrum av Oberstdorf. Fra venstre: Gyda Westvold Hansen, Marte Leinan Lund, Mari Leinan Lund, Mille Moen Flatla og Hanna Midtsundstad. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

I et intervju med NTB i sommer snakket hun om gullambisjonene i VM.

- Hvilke reaksjoner fikk du?

- Jeg fikk ikke noen spesielle, egentlig. Det var bare mamma som sa jeg skulle roe meg ned. Ellers har det ikke vært så mange reaksjoner.

Westvold Hansen er kjent for å være søskenbarnet til Therese Johaug.

- Først og fremst vil jeg være kombinertløperen Gyda Westvold Hansen. Men det er stas å være søskenbarnet til ei som er så god, forteller hun.

GLEDER SEG: Gyda Westvold Hansen. Foto: Terje Pedersen / NTB
GLEDER SEG: Gyda Westvold Hansen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

I verdenscupen for kvinner har det vært en kraftig amputert sesong. På grunn av coronapandemien er det bare blitt arrangert ett renn. Rennet ble arrangert i Ramsau i Østerrike før jul.

Tara Geraghty-Moats fra USA vant foran Gyda Westvold Hansen og Anju Nakamura fra Japan.

Kvinnene skal først hoppe i Schattenberg-anlegget i Oberstdorf lørdag klokka 10.00. Deretter venter fem kilometer langrenn klokka 15.30.

VM-TROPPEN I KOMBINERT

Kvinner: Gyda Westvold Hansen (Nansen), Mari Leinan Lund (Tolga), Marte Leinan Lund (Tolga), Hanna Midtsundstad (Vaaler), Mille Moen Flatla (Haslum).

Menn: Jørgen Graabak (Byåsen), Jens Lurås Oftebro (Jardar), Einar Lurås Oftebro (Jardar), Jarl Magnus Riiber (Heming), Espen Bjørnstad (Byåsen SK), Espen Andersen (Lommedalen).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer