Røa ferierer på tabelltoppen

Kolbotn snublet mot Klepp.

MATCHVINNER: Lene Mykjåland sørget med sine to scoringer for at Røa tar EM-pause på tabelltoppen etter 4-2 seieren over Fløya.
Foto:  Bjørn Sigurdsøn  / SCANPIX
MATCHVINNER: Lene Mykjåland sørget med sine to scoringer for at Røa tar EM-pause på tabelltoppen etter 4-2 seieren over Fløya. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

|||Kolbotn tapte 0-3 hjemme for Klepp. Det ga Røa muligheten til å ta fotballferie på tabelltoppen i kvinnenes eliteserie i fotball.

Den sjansen tok fjorårsmesteren vare på. Røa slo Fløya 4-2 i Oslo og topper tabellen to poeng foran Kolbotn etter 16 spilte kamper.

- Veldig bra. Jeg hadde ikke trodd dette etter et par uker med seriespill. Men vi topper tabellen fortjent. Både troppen og laget er i form, bedyret Røa-trener Geir Nordby overfor NTB.

- Det er all right å lede serien. Det gir oss et godt utgangspunkt foran høstkampene, sa Nordby.

Han var både overrasket og ikke overrasket over at Kolbotn tapte klart hjemme for Klepp.

- Kolbotn har vært stabile over tid og har prestert meget gode resultater. Men samtidig er også Klepp et godt lag, og noen ganger går man på slike smeller.

Cathrine Dyngvold ble dagens kvinne for Klepp med tre scoringer.

Det kunne blitt et overraskende utfall også i Røas kamp. Lene Mykjåland avgjorde for Røa med to kjappe scoringer helt på tampen.

- Vi fikk en trøblete start med en tidlig scoring imot. Så fikk de 2-2 etter en dødball fem minutter før slutt. Da ble det litt hektisk, men jeg synes vi sto på helt ut og vant fortjent. Det gjør et lag der spillerne er i form, sa Nordby.

Stabæk slo Sandviken 6-1 med to mål hver av Maiken Pape og Lise Klaveness. Stabæk er på tredjeplass fire poeng bak Røa, men med en kamp mindre spilt. Det er duket for en spennende innspurt når seriespillet tar til igjen etter EM-pausen. Neste serierunde spilles 26. september.

(NTB)