Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Røa-jentene vil tilbake på landslaget

Dropper boikotten med ny sjef.

TILBAKE:  Guro Knutsen Mienna og resten av Røa-jentene vil igjen vurderes for landslagsspill nå som Eli Landsem har tatt over trenerjobben.
Foto:  Bjørn Sigurdsøn  / SCANPIX
TILBAKE: Guro Knutsen Mienna og resten av Røa-jentene vil igjen vurderes for landslagsspill nå som Eli Landsem har tatt over trenerjobben. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no): I oktober i fjor gikk de fem Røa-spillerne Lene Mykjåland, Siri Nordby, Marit Fiane Christensen, Marie Knutsen og Guro Knutsen Mienna ut og sa at de hadde mistet gleden over å spille med flagget på brystet under ledelsen til landslagstrener Bjarne Berntsen.

Siden har de heller ikke gjort det.

Nå er imidlertid Bjarne Berntsen borte, og Eli Landsem har tatt over som landslagssjef. Og nå er Røa-jentene klare for comeback.

- Nå har jeg snakket med alle sammen, og det ser ut som om vi kan velge blant alle sammen igjen, sier Eli Landsem til NRK.

Dermed har Landsem ytterligere fem spillere å vurdere før landskampene mot Nederland og Slovakia.

- Landslaget er i utgangspunktet spennende nok i seg selv. I tillegg er det en ny trener med nye egenskaper, og jeg tror det kan bli veldig spennende å se hvor hun har tenkt å føre laget, sier Guro Knutsen Mienna.

Røa-jentene kokte i fjor ankepunktene i boikotten ned til «kommunikasjons- og lederegenskapene til trenerteamet», og ga eksempler på hvordan dette kunne fortone seg.

- Når du går til trenerteamet og sier at «jeg synes ikke relasjonen mellom meg og den andre spilleren fungerer,» så svarer trenerteamet «jo, det gjør den!». Og så sier du: «Men jeg synes ikke den fungerer». «Jo, det gjør den,» svarer de - og diskusjonen ender med det, forklarte Marit Fiane Christensen.

Spillerne mente også at de hadde støtte blant flere i gruppa, men at mange ble skremt og kneblet av det som skjedde med Lise Klaveness.

Bjarne Berntsen beklaget nylig behandlingen av Klaveness, som fikk beskjed om at hun ikke var ønsket på landslaget i ankomsthallen på Gardermoen da langslaget kom hjem fra VM i Kina.

- Det er alltid sportslige ting du vil rette på, men den saken jeg er mest lei meg for er håndteringen av Lise Klaveness etter VM i 2007. Jeg bommet fullstendig på timingen. Den saken vil dessverre forfølge meg svært, svært lenge for det var klønete, sa Berntsen til TV 2 etter sin siste landskamp som sjef.

FORNØYD: Landslagssjef Eli Landsem er glad for at bredden i landslagsutvalget nå styrkes igjen.
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX .
FORNØYD: Landslagssjef Eli Landsem er glad for at bredden i landslagsutvalget nå styrkes igjen. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX . Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling