Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Røa jublet for seriegull

Røa tok sitt og Oslos første seriegull i fotball for kvinner etter å ha slått Asker 2-0 i siste runde. Aller mest jublet far og datter Edner.

Trener Ole Bjørn Edner har hovedæren for at det ble kvinnefotball i Røa for mange år tilbake. Han dro med seg datteren Kristine og noen venninner for å sparke ball.

- Hadde det ikke vært for ham, ville vi ikke stått her. Det ville ikke vært noen damefotball i Røa, sa kaptein Kristine Edner, som scoret Røas andre mål mot Asker.

- Klubben ville helst ikke ha kvinnefotball, men vi var sta, fortalte Ole Bjørn Edner til NRK.

Røa rykket opp i toppserien i 2001 og har stadig forbedret seg. Fra 7. plass i 2001, til 4. plass både i 2002 og 2003. Nå ble det endelig gull.

- Vi er vant til å vinne kamper, men det er spesielt artig å se oss øverst på tabellen, sa treneren.

Oslo-laget kan ta nok en triumf i årets fotballsesong. Til helgen er det nemlig nytt oppgjør mot Asker, i cupfinalen på Ullevaal stadion.

Seiersvante Trondheims-Ørn måtte nøye seg med sølvet i årets sesong, mens Fløya sikret bronsen med 8-1-seier over Team Strømmen. Arna-Bjørnar og fjorårets cupvinner Medkila rykker ned. (®NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media