NY CUPFINALE: Røa er klar for en ny cupfinale i fotball etter å ha slått Trondheims-Ørn 3-1 i onsdagens semifinale. Her fra fjorårets cupfinale som Røa vant 7-0. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
NY CUPFINALE: Røa er klar for en ny cupfinale i fotball etter å ha slått Trondheims-Ørn 3-1 i onsdagens semifinale. Her fra fjorårets cupfinale som Røa vant 7-0. Foto: Stian Lysberg Solum / ScanpixVis mer

Røa klar for ny cupfinale

Slo Trondheims-Ørn komfortabelt.

Røa er klar for en ny cupfinale i fotball etter å ha slått Trondheims-Ørn 3-1 i onsdagens semifinale.

De to lagene møttes i fjorårets NM-finale. Den gang utklasset «dynamittjentene» trønderjentene med 7-0. Denne gangen ble det mer jevnspilt.

Emilie Haavi gjorde alt riktig da hun ga Røa 1-0 etter 28 minutter. Hjemmelaget fikk muligheten til å utligne like før pause på straffe. Kristin Lie fikk to forsøk til å gjøre 1-1.

Tok over Etter hvilen tok Røa umiddelbart kommandoen og tok over mer og mer. Veteranen Siri Nordby scoret det viktige 2-1 mål. Haavi økte til 3-1 ti minutter senere.

Kampen ebbet ut mens Oslo-laget kontrollerte. Haavi kunne punktert kampen definitivt da hun kom alene med keeper fem minutter før slutt, men den svake avslutningen gikk utenfor.

- Det var en tung kamp. Vi slet litt i 1. omgang, men kom bedre med i 2. omgang og vant fortjent. Det er alltid gøy til å få lov til å putte ballen i mål, men jeg er stolt av de andre jentene også, sa tomålsscorer Haavi til NRK.

Surt tap - Det er surt å tape. Vi skapte nok til å avgjøre selv, men slapp inn litt for enkle mål og tapte for et bedre lag selv om forskjellen ikke var så stor, slo Ørn-trener Thomas Dahle fast.

- Jeg er gladere nå enn etter 1. omgang. Dette smakte godt, for vi har slitt både økonomisk og sportslig i det siste. Det ble en tøff kamp, men jentene sto fram med god moral og vant fortjent til slutt, sa Røa-trener Geir Nordby.

Den andre semifinalen i kvinnenes fotball-NM spilles torsdag mellom Kolbotn og Stabæk. Finalen går lørdag 5. november på Fornebu.

(NTB)