Roa reddet Passarella

Den argentinske landslagstreneren Daniel Passarella vil resten av sitt liv stå i takknemlighetsgjeld til Carlos Roa. Den 28 år gamle målvakten reddet to ganger i straffespark-konkurransen og avgjorde gårsdagens drama.

Da hadde treneren tidligere spilt høyt med å ta ut toppscoreren Batistuta - og Passarella holdt på å tape pokeren. I selve kampen virket Carlos Roa usikker i flere situasjoner. Men da den danske dommeren Kim Nielsen blåste i gang straffespark-konkurransen, forvandlet Roa seg til en suveren vinner.

  • Først reddet han skuddet fra Paul Ince. Da var presset på den argentiske målvakten, som spiller for spanske Mallorca, enormt.

Like før har David Seaman nemlig reddet en dårlig gjennomført straffe fra Hernan Crespo. Men Carlos Roa tok igjen.

Og da David Batty skred fram for å ta Englands femte - sto Roa plutselig iskaldt imot. Kastet seg i riktig hjørne - og reddet Argentina og trener Daniel Passarella spesielt.

Uvenner

For helt fram til den siste redningen så det ut til at den personlige uvennskapen mellom treneren og toppscoreren Gabriel Batistuta skulle ødelegge for en av VMs største favoritter.

Til stor overraskelse for de fleste tok Passarella ut målmaskinen Batistuta og sendte inn Hernan Crespo tidlig i 2.omgang.

Fra da av ble Argentinas angrep ganske så ufarlig. For Batistuta forstyrret hele tida det engelske forsvaret så mye at andre fikk sjansen, selv om han selv ikke markerte seg så mye.

Konflikt

De to har vært i konflikt siden felles tid i klubben Boca Juniors. Da satte treneren den talentfulle spissen ofte på benken. Batistuta reiste til Italia og har siden hatt enorm suksess i Fiorentina.

Men i VM-kvalifiseringen har Passarella likevel plassert ham på benken, og brukt Hernan Crespo. Som i andre omgang i går.

Og da Crepso ikke scoret på sin straffe, lå Daniel Passarella virkelig dårlig an. Men så reddet Carlos Roa...