TIL RØA: Fotballandslagets Madeleine Giske (24) har bestemt seg for å forlate Arna-Bjørnar. Hun skal spille for årets seriemester Røa fra neste sesong. Her er hun avbildet i sommerens fotball-VM i kamp mot Brasil. Foto: Erlend Aas / Scanpix
TIL RØA: Fotballandslagets Madeleine Giske (24) har bestemt seg for å forlate Arna-Bjørnar. Hun skal spille for årets seriemester Røa fra neste sesong. Her er hun avbildet i sommerens fotball-VM i kamp mot Brasil. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Røa sikret seg landslagsspiller

Madeleine Giske klar for Oslo-klubben.

Fotballandslagets Madeleine Giske (24) har bestemt seg for å forlate Arna-Bjørnar. Hun skal spille for årets seriemester Røa fra neste sesong.

- Røa virker som en veldig bra klubb. De vinner titler nesten hvert eneste år og det var selvsagt viktig for meg, sier Giske til Røas nettsted.

Den 24-årige midtbanespilleren har spilt for Arna-Bjørnar siden 2006, men forklarer overfor TV 2 at hun nå er lysten på nye utfordringer. Giske legger ikke skjul på at hun ønsker å vinne noe, og at mesterligafotball med årets seriemester var fristende.

Røa-trener Geir Nordby er veldig begeistret for sin nye spillertilvekst.

- Madeleine Giske er en av Norges mest spennende spillere. Hun er både kreativ og hardtarbeidende, og en veldig god spiller, konstaterer Nordby.

Giske scoret 14 mål fra sin midtbaneposisjon denne sesongen, og har totalt 51 mål på 103 kamper for Arna-Bjørnar. Hun debuterte for A-landslaget allerede i 2006, og var med til VM både 2007 og i år. 24-åringen gikk derimot glipp av både OL i 2008 og EM-sluttspillet i 2009 på grunn av en kneskade. Totalt har hun fått 20 A-landslagskamper.

Madeleine Giske er datter av den tidligere tysklandsproffen Anders Giske og ble født i den tyske byen Nürnberg. I 1992 flyttet familien til Bergen der faren avsluttet spillerkarrieren i Brann.

(NTB)