GODE PENGER: Til sammen fikk Røa-jentene inn 73 000 kroner for date med ti spillere. På bildet er Krivil Schau Odden, Katrine Dreier Andresen, Andrea Frøshaug, Siri Nordby, Lene Mykjåland, Celine Pettersen, Emilie Haavi, Janne Stange og Gunhild Herregården. Men Siri Nordbys date med P4 ble avlyst. Foto: dynamitegirls.no.
GODE PENGER: Til sammen fikk Røa-jentene inn 73 000 kroner for date med ti spillere. På bildet er Krivil Schau Odden, Katrine Dreier Andresen, Andrea Frøshaug, Siri Nordby, Lene Mykjåland, Celine Pettersen, Emilie Haavi, Janne Stange og Gunhild Herregården. Men Siri Nordbys date med P4 ble avlyst. Foto: dynamitegirls.no.Vis mer

Røa-styret stoppet Siri Nordbys date med P4

Ville ha fokus tilbake på fotballen etter auksjonsdebatten.

(Dagbladet): Fotballjentene i Røa fikk stor oppmerksomhet da de ble enige om å auksjonere bort til sammen ti middagsdater på QXL for å skaffe klubben sårt tiltrengte inntekter for noen uker tilbake.

En middag med Lene Mykjåland gikk for 20 000 kroner, og den ble den dyreste i følget som til slutt samlet inn over 70 000 kroner til en slunken klubbkasse.

Men én date ble aldri noe av.

P4 la inn vinnerbudet på 3500 kroner for kaptein Siri Nordby, og hadde planer om å sende daten direkte på radiokanalen. Det møtet avlyste Røa-styret.

- P4s bud kom som du sier med den forutsetning at middagen skulle sendes på P4, og på det tidspunktet ønsket styret å få fokus tilbake på fotballen, sier styremedlem Joachim Westher Andersen til Dagbladet.

- Det planlagte P4-innslaget ville kommet etter 14 dager med konstant datesnakk rundt Røa-jentene. Styret bestemte at det var på tide med ro rundt laget og at man skulle konsentrere seg om det som skjer ute på banen igjen, sier han, og legger til at P4 ikke hadde rukket å betale for daten da man ble enige om å droppe det.

Ikke på grunn av kritikken
I løpet av de 14 dagene møtte nemlig påfunnet også kritikk.

Stabæk-leder Richard Jansen var blant dem som mente stuntet spilte på sex, og uttalte til TV 2 at det ga ham en dårlig følelse.

- Jeg syns opplegget rundt det ble fornedrende. Dette er idrettsutøvere i eliteklassen, og da syns jeg det skal være fokuset, ikke at de er søte og kan kjøpes på date, sa Jansen.

Joachim Westher Andersen avviser at kritikken var årsaken til at P4-daten ble avlyst.

- Absolutt ikke, og vi kunne gjerne gjort dette igjen. Men det er klart det fikk mye mer oppmerksomhet enn vi egentlig hadde regnet med, selv om det var noe vi og jentene var forberedt på. På et tidspunkt var det på tide å snakke om fotball igjen, sier han.

- Den norske fotballfamilien er fortsatt ganske konservativ, og når du velger å utfordre den med et opplegg som dette, må du også tåle at ikke alle syns det er like stas, sier Westher Andersen.

Vellykket stunt
Joachim Westher Andersen forteller at alle de andre Røa-datene ble gjennomført med suksess, og flere av spillerne fikk spise en god middag med blant andre familie og bekjente som ønsket å hjelpe klubben.

- Dette var et godt forslag som jentene selv kom med, og vi oppsummerer dette som vellykket og kjempegøy. Poenget var å få oppmerksomhet rundt de økonomiske vanskene klubben var i, og det lyktes vi med. Nå føler vi oss privilegerte som er i en mye bedre økonomisk situasjon, sier Westher Andersen.

- Tilbakemeldingene fra folk rundt klubben har vært blandet, som de også har vært i media. Men de fleste rundt oss har ment at dette har vært artig, som spillerne selv, sier han, og avviser ikke at liknende påfunn kan dukke opp igjen.

- Dersom vi skulle komme i en like vanskelig økonomisk situasjon i fremtiden, er det klart vi ville vurdert liknende tiltak, uten at dette på noen som helst slags måte skal bli en årlig sak. Vår hovedbusiness er fotball og dette var et stunt for å skape oppmerksomhet om en økonomisk vanskelig situasjon, sier Westher Andersen.

Millionavtale
Kort tid etter at date-auksjonen var avsluttet ble det også kjent at Røa hadde sikret seg en hovedsponsoravtale med Bayerngas verdt nær to millioner kroner over tre år.

Også Idar Vollvik-selskapet Ludo gikk inn med sponsormidler i september.

- Nå er det bare opp til oss å holde fokus på det sportslige, og levere gode prestasjoner på banen. Det er det beste vi kan gjøre for å gi noe tilbake til både nye og gamle samarbeidspartnere, sa klubbkaptein Siri Nordby til TV 2 etter nyheten om klubbens forbedrede økonomiske utsikter.