Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Røa til kvartfinale i mesterligaen

- En utrolig bragd!

FANTASTISK HØST: Her jubler Røa-jentene etter å ha sikret seg sitt fjerde cupmesterskap på fem år. I tillegg har de vunnet serien. Foto: Erik Berglund/Dagbladet


Foto:Erik Berglund

Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk
FANTASTISK HØST: Her jubler Røa-jentene etter å ha sikret seg sitt fjerde cupmesterskap på fem år. I tillegg har de vunnet serien. Foto: Erik Berglund/Dagbladet Foto:Erik Berglund Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk Vis mer

|||Røa gjorde en fotballbragd da laget tok seg til kvartfinale i kvinnenes mesterliga med 1-1 borte mot russiske Zvezda onsdag.
— En utrolig bragd. Det var kollektivet som sto fram i dag, fra keeper til angrepsspillerne. Det ble en skikkelig fight, og vi tok den. Nå har vi en gyllen mulighet til å nå enda lenger, sier Røa-trener Geir Nordby til NTB.

Guro Knutsen Mienna scoret det avgjørende bortemålet da hun ga «Dynamite Girls» en knallstart med scoring etter tre minutter. Da måtte hjemmelaget score to ganger for å avansere, og det klarte de ikke.
Litt overrasket

Det russiske mesterlaget, som i mai spilte europacupfinale mot tyske Duisburg, fikk sin utligning ved Natalia Barbasjina først etter en drøy times spill. Røa-jentene red stormen av den siste halvtimen.
— Det ble selvfølgelig tøft. Vi møtte et godt lag, og det var mye trøkk fra publikum, men vi sto imot. Vi fulgte planen vår, lå kompakt og slapp ikke til så mye bortsett fra målet vi fikk mot oss, sier Geir Nordby.

— Litt overraskende er det selvfølgelig at vi gjorde det så bra etter en dårlig kamp i cupfinalen. Vi var slitne, men vi greide å mobilisere. Det er vanvittig moral i laget, og jentene var i kjelleren alle sammen.
Suksessdager
Det har vært halvannen uke fylt av suksess for Røa, som tross slitne bein på tampen av en lang sesong har sikret seg to titler og den høythengende kvartfinaleplassen i mesterligaen.
Laget har scoret bare to mål på fire kamper, men ettersom Caroline Knutsen på de samme kampene har sluppet inn bare det ene målet Barbasjina scoret onsdag, er det blitt mye Røa-jubel likevel.

Først sikret de seriemesterskapet med 0-0 mot Stabæk i en ren seriefinale i siste runde. Så fulgte en målløs mesterligakamp mot Zvezda forrige onsdag, før Røa tok hjem NM-gullet med 1-0 over Team Strømmen lørdag. Onsdag ble en historisk kvartfinale i mesterligaen sikret.
— Den defensive strukturen har fungert veldig godt, sier Geir Nordby.
Jobb å gjøre
Flere Røa-spillere teller på knappene angående sin framtid i klubben, og Elise Thorsnes sa etter cupfinalen at hun har andre tilbud som hun vil vurdere. Nordby håper kvartfinalene i mars er en gulrot som bidrar til at klubben beholder profilene.
— Det er ikke sikkert vi møter særlig verre motstand enn Zvezda, og muligheten til å gjøre det enda bedre er til stede. Dette er det neste steget for spillere som har vunnet serie og cup to år på rad, mener han.

— Vi vil videreføre spillergruppen mot kvartfinalen, og holder også døren åpen for friskt blod. Røa-ledelsen har en jobb å gjøre også for å beholde suksesstreneren, som ikke lenger kan ha full jobb ved siden av.
— Jeg kommer ikke til å fortsette hvis det blir samme betingelser som i år, sier han og legger til at jobben med avklaringer om trener og spillere starter nå.
— Jeg har ikke hørt noe foreløpig. Til nå har vi hatt fullt opp med kampene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media