Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Røa trekkes to poeng for økonomirot

Har ikke oppfylt kravet om positiv egenkapital.

TREKKES POENG: Røa, her før NM-finalen for kvinner i fjor.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
TREKKES POENG: Røa, her før NM-finalen for kvinner i fjor. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

Røa er trukket to poeng av klubblisensnemnda i Norges Fotballforbund (NFF) fordi toppklubben i kvinnenes eliteserie ikke har oppfylt kravet om positiv egenkapital.

Det ble klart fredag, dagen etter at Røa tok seg komfortabelt videre i mesterligaen.

Oslo-klubben leverte ikke inn en fullstendig regnskapsrapportering til riktig tid. Da klubblisensnemnda til slutt fikk behandlet Røas regnskap i et møte 1. oktober ble det klart at klubben ikke har oppfylt kravet om positiv egenskap per 30. juni 2012. Røa var under en handlingsplan for å oppnå nettopp dette.

- Det er alltid leit når klubber må trekkes i poeng, samtidig er klubblisensen et viktig virkemiddel for å skape en bærekraftig utvikling i toppfotballen. Vi håper Røa, i likhet med øvrige klubber som har blitt trukket i poeng, klarer å oppfylle de økonomiske kravene igjen så raskt som mulig. I dette arbeidet vil selvsagt NFF bistå om det er ønskelig, sier leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, til fotball.no.

Poengtrekket gjør at Røa er fire poeng bak serieleder LSK Kvinner med fem kamper igjen å spille.

Røa har mulighet til å anke avgjørelsen.

(NTB)