Røa ydmyket Ørn i cupfinalen

Tok sin tredje kongepokal på rad etter 7-0.

KNUSENDE OVERLEGNE: Røa var knusende overlegne i kvinnenes cupfinale da de slo Trondheims-Ørn 7-0 i Telenor Arena.Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
KNUSENDE OVERLEGNE: Røa var knusende overlegne i kvinnenes cupfinale da de slo Trondheims-Ørn 7-0 i Telenor Arena.Foto: Stian Lysberg Solum / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Røa - Trondheims-Ørn 7-0.

Stabæk ble for sterke i gullkampen i Toppserien, og Zvezda slo dem ut av Champions League tidligere i uka, men det ble likevel en solid opptur på slutten av en tung fotballhøst for Røa-jentene da Trondheims-Ørn ble feid av kunstgresset på Telenor Arena med ydmykende 7-0 i cupfinalen.

- Ingenting er bedre enn å avslutte med cupgull, sier tomålsscorer Guro Knutsen Mienna, ifølge NTB.

Det var den tredje strake kongepokalen «Dynamite Girls» kan ta med seg tilbake den korte veien tilbake til klubbhuset på Røa.

- Dette ville jeg ikke aldri trodd, selv ikke i mine villeste fantasier. Det er utrolig hva dette laget har utrettet, jubler Røa-trener Geir Nordby.

Avgjort før pause Ørn holdt følge i en halv omgang på Fornebu, selv om det først og fremst skyldtes at Elise Thorsnes trengte litt tid på å skyte seg inn.

Da Ada Marie Finskud stanget Røa i føringen etter 24 minutter, gikk finalen bare én vei.

Guro Knutsen Mienna utnyttet sløvt forsvarsspill og nølende keeperspill da hun kontrollert lurte bort Ingrid Thorbjørnsen og trillet inn 2-0 etter 41 minutter.

Elise Thorsnes påførte Ørn det siste nådestøtet like før pause da hun løp fra alt og alle før hun pirket ballen forbi Thorbjørnsen.

Dermed kunne Røa gå til annen omgang med en følelse av at det meste av jobben allerede var gjort og at de dermed kunne kose seg de første 45 minuttene.

Koselig skulle det også bli, sett med Røa-øyne.

Nitrist for Ørn For Ørns del ble det en trøstesløs omgang, som begynte med et selvmål av den bisarre sorten fra Lene Bredesen.

Knutsen Mienna la på til 5-0 da hun umarkert fikk avslutte med hodet fra fem meter, mens Celine Pedersen pirket inn 6-0.

Som om ikke det var nok, ble Elise Thorsnes tomålsscorer og fastsatte sluttresultatet til 7-0 like før slutt.

- Jeg sa før finalen at vi hadde truffet med forberedelsene, men det viste seg at vi ikke hadde det. Særlig bommet vi med spenningsnivået. Det var mye «ståltouch» i dag, sier Ørn-trener Gøril Kringen, ifølge NTB.
Eneste lille skår i Røa-gleden var da Janne Stange kolliderte voldsomt med Lene Bredesen midtveis ut i annen omgang. Begge ble liggende nede med skader, og kampen ble stoppet flere minutter før de fikk behandling og ble båret ut.