- Roar er umulig å erstatte

Tørum mener Strand (37) aldri har vært bedre.

LERKENDAL ( Dagbladet.no): Roar Strand er 37 år gammel. I tomålsseieren mot Sandefjord i går kveld så han 18 år yngre ut.

RBK-veteranen scoret ett mål, bidro konstant fremover fra sin høyrebackposisjon, og spilte bunnsolid defensivt. At 38-åringen fortsatt holder stand også teknisk fikk publikum et bevis på 20 minutter før slutt i går:

Strand dro med seg ballen inn i motstanderfeltet, fintet to Sandefjord-forsvarere på rumpa, før han uselvisk la ballen ut til Per Ciljan Skjelbred på 7-8 meter. Avslutningen fra lagkameraten gikk rett i en Sandefjord-spiller og endte i ingenting.

På sedvanlig vis tonte Strand ned sin egen rolle i den komfortable og viktige seieren mot bunnlaget Sandefjord.

- Jeg er bare en av elleve spillere på banen, og tre poeng er det viktigste. Alle legger ned en kjempeinnsats i dag, sier veteranen, som ikke slipper unna skryt fra andre hold.

- Roar er alltid et forbilde, både på trening og i kamp. Det spiller ingen rolle hvem han spiller mot, Chelsea eller Sandefjord, han gir alt. Nå har han holdt i to fulle kamper, og det blir mer og mer tydelig at Roar er umulig å erstatte, sa Tørum etter kampen.

Påtroppende sportsdirektør-assistent, Erik Hoftun mener kameraten er bedre enn noensinne.

- I dag var han fantastisk, og jeg mener han er blitt bedre enn noen gang. Jeg tar av meg hatten for Roar, prestasjonene hans taler for seg selv. Overblikket og orket hans er enestående, skryter Hoftun.

I STORFORM: Roar Strand er 37 år, men likevel ønsker RBK-toppene å ha ham med videre. Foto: Tom E. Østhuus/Dagbladet
I STORFORM: Roar Strand er 37 år, men likevel ønsker RBK-toppene å ha ham med videre. Foto: Tom E. Østhuus/Dagbladet Vis mer

Under gårsdagens pressekonferanse på RBK-brakka ymtet den kommende direktørduoen Eggen/Hoftun at Strand er ønsket med videre som spiller, eller som en del av RBK-apparatet.

- Til syvende og sist er det kroppen som bestemmer. I utgangspunktet er jeg ferdig som spiller etter sesongen. En gang må jeg også gi meg, sier Roar Strand til Dagbladet.no.

<B>IMPONERT:</B> Knut Tørum slutter aldri å la seg imponere over Strand.