Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roar Hjelmeset blir ny sprinttrener for kvinnene

Erstatter Jon Arne Schjetne.

NY JOBB: Roar Hjelmeset er ansatt som trener for kvinnelandslaget i sprint.
Foto: Claes-Tommy Herland / Norges Skiforbund / Scanpix
NY JOBB: Roar Hjelmeset er ansatt som trener for kvinnelandslaget i sprint. Foto: Claes-Tommy Herland / Norges Skiforbund / Scanpix Vis mer

Roar Hjelmeset (33) erstatter Jon Arne Schjetne som sprinttrener på kvinnelandslaget i langrenn, melder skiforbundet.no.

Hjelmeset tok i 2008 over jobben til Fredrik Aukland i 2008 som juniorlandslagstrener. Etter tre år som trener på junior- og U23-landslaget skulle han egentlig ha ansvaret for det nye rekrutteringslandslaget denne sesongen.

- For en måned siden fikk jeg forespørsel om jobben, men brukte lang tid på å bestemme meg. Jeg måtte gå skikkelig i tenkeboksen. På junior- og U23-laget har det vært veldig mange talentfulle løpere å jobbe med. Jeg har hatt det veldig fint med å jobbe med disse utøverne, men fant at jeg ikke kunne si nei til dette tilbudet. Det kunne også bli lenge med tre år til med rekruttlaget ettersom det er naturlig at dagens seniortrenere holder på til over OL i Sotsji, sier Roar Hjelmeset.

Hjelmeset la opp som aktiv løper i 2005. Han skal rapportere direkte til kvinnelandslagstrener Egil Kristiansen.

Sportssjef Vidar Løfshus er veldig glad for at Hjelmeset takket ja.

- Vi vet hvilke kvalifikasjoner han har. Roar vil jobbe tett med Egil Kristiansen, og han hadde også stor påvirkning i valget, sier Løfshus.

Hjelmesets ja til å bli sprinttrener gjør at jobben som trener for rekrutteringslandslaget lyses ut.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media