- Roar kan vinne hele hoppuka

- Er han heldig med forholdene, kan Roar vinne hele hoppuka, sier samboer Hege Færø Bakken til Dagbladet.

INNSBRUCK (Dagbladet): Hege Færø Bakken er på jobb i Nordsjøen når Roar Ljøkelsøy hopper i Innsbruck lørdag og Bischofshofen mandag.

- Selv om jeg jobber midt på dagen, får jeg prøve å snike meg foran TV-en og se hvordan det går med ham.

Mens samboeren er skihopper på heltid, jobber Hege Færø Bakken som oljeingeniør på Heimdal-plattformen. - Har trua

- Jeg reiser ut på Nordsjøen i dag, og kommer ikke hjem før neste søndag. Det vil si at jeg ikke er hjemme når Roar kommer tilbake til Trondheim fra hoppuka. Når jeg er tilbake fra Nordsjøen, har han reist på nye hopprenn, sier Hege Færø Bakken.

Tredjeplassen i hoppukesammendraget er overraskende, også for den hoppinteresserte oljeingeniøren.

- Målet hans var å holde seg blant de ti beste. Sjette- og fjerdeplass i de to første rennene er litt over forventningene. Nå blir det spennende i Innsbruck og Bischofshofen. Det er lenge siden det var så jevnt i toppen, og så mange som kunne vinne. Jeg har trua på Roar, både fordi han er så målbevisst og så jevn og stabil i hoppingen, sier Hege Færø Bakken.

- Har stått på

Selv om nyttårsraketten fra Bakklandet i Trondheim også hadde den beste v-cupplasseringen av nordmennene sist vinter (nummer fem), har det vært mye motgang de siste sesongene.

- Selv om det har vært tungt i perioder, har Roar taklet motgangen bra og stått på. Framgangen i vinter skyldes både mange års trening og nye impulser fra det nye regimet med Mika Kojonkoski og Jan-Erik Aalbu i spissen, sier Hege Færø Bakken.

HEIA ROAR: Hege Færø Bakken gratulerer samboer Roar Ljøkelsøy med NM-seieren for tre år siden. I helga skal hun følge mannen sin fra TV-skjermen på Heimdal-plattformen.