KLAR FOR TYSKLAND:> Roar Ljøkelsøy er blitt assistenttrener i det tyske hopplandslaget. FOTO: NTB Scanpix
KLAR FOR TYSKLAND:> Roar Ljøkelsøy er blitt assistenttrener i det tyske hopplandslaget. FOTO: NTB ScanpixVis mer

Roar Ljøkelsøy blir hoppassistent for Tyskland

- Jeg grugleder meg.

Roar Ljøkelsøy blir en del av det tyske trenerteamet i hopp kommende vinter, melder Adresseavisen.

- Jeg grugleder meg! Det blir litt rart å stå og heie på tyskerne på hopprenn, men du ønsker jo at de du jobber med skal lykkes, sier Roar Ljøkelsøy.

Neste uke reiser 39-åringen til Tyskland for å jobbe under sjeftrener Werner Schusters ledelse.

- Min rolle blir å bidra med det jeg kan best. Jeg tror nok de er mest på utkikk etter litt hjelp til å fly på ski. Her har tyskerne ikke vært spesielt gode lenge. Målet er at enda flere tyske hoppere skal hoppe lenger enn 230 meter, sier Ljøkelsøy.

Selv har han fire VM-gull i skiflyging. Den tidligere storhopperen kommer til å pendle mellom Norge og Tyskland. I tillegg til Schuster og Ljøkelsøy, inngår Jens Deimel og Christian Winkler i det tyske trenerteamet.

- Med Roar Ljøkelsøy henter det tyske skiforbundet en tidligere verdensklassehopper i trenerteamet. Gjennom Ljøkelsøy venter vi å få nye impulser til våre topphoppere både på teknikk og utstyr, sier Werner Schuster til Adresseavisen.

Landslagssjef her hjemme, Alexander Stöckl, er glad norske hopptrenere får sjansen ute. Det er da også en av de langsiktige målsettingene i Skiforbundet.

- Jeg synes det er interessant og håper han får skaffet mye erfaring, og at Roar kommer tilbake (til Norge) en gang i framtiden. Det er alltid bra å lære fra andres systemer, sier Stöckl til NTB.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram